KÜRESEL ÇÖZÜM PLATFORMU TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR.

Küresel Çözüm Platformu, küresel açılımlarına devam ediyor

Afrikalılar ile toplantı 

Küresel Çözüm Platformu, nitelikli projelerine ve küresel açılımlarına devam ediyor. Platform üyeleri önceki gün, Yıldz Teknopark Bina Business Incubator Hızlandırıcı merkezinde 100’ü aşkın özel davetlinin katıldığı toplantıda nitelikli projelerini anlatma fırsatı yakaladılar. 

MEEI ( Mindshift Empowerment & Employment Initiative) Kurucusu Daniel Ayodele, Başkanı Martins Arebun , Türkiye Başkanı Dr. Yavuz Selim Sılay & Danışma Kurulu Başkanı Zeki Güvercin 2024 için ilk lansman Kahvaltı toplantılarını Yıldız Teknopark, Bina Business Incubator Hızlandırıcı Merkezinde 100ü aşkın özel davetli ile başarıyla gerçekleştirdi.Yıldız Teknoparkta yapılan toplantıya Türkiye' nin Amerika Fahri konsolosu Nurten Ural, Nijerya, Sudan, Gana, Togo, Kongo, Hindistanda ve Benin de iş yapan bir çok firmanın yetkilileri ve yeni nesil yazılım şirketleri de katıldı. Erciyes teknopark yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun ve Mustafa Cüneyt Çıkmaz yapay doku imalatı ile sentetik üretimi  yapıyorlar. Türkiye Senegal iş konseyi DEİK Başkanı Zeki Güvercin 
Daniel Deji Ayodele yaptığı açıklamada Afrika ile Türkiye'de ki ticareti geliştirmek için aracıların ortadan çıkarılması için projeler geliştirildiğini ve yazılım geliştirdiklerini ifade etti. Amerikan ve tüm Afrika pazarına hakim olmak için Türkiye’deki ürünlerin bu koskoca kıtada ihraç edilmesi için çalışıldığını, yeni yatırımlar beklendiğini ve yeni küresel açılımlara imza atılması gerektiğini kaydetti.
Afrika'da devlet ve özel sektör tüm sektörler

Ayodele,  yaptığı açıklamada Afrika’daki pazarların büyüklüğünü anlatarak, “Kenya 58 milyon, Kongo 100 milyon, Ruanda 15 milyon, Nijerya 250 milyon, Gana 35 milyon insan demektir,  buralarda irtibat kurulabilecek sektörlerin n arasında  inşaat emlak maden, teknoloji, sağlık bakım, ticaret marketçilik, tekstil, üretim alanı, tarım teknolojileri gelmektedir. Doğru kontaklar kurulması gerekmektedir. Saha da olmasan başarılı olunamaz web sitesinden bakmakla olmaz, bağlantı kurulması lazım, irtibat kurulması lazım” değerlendirmesini yaptı. 
Nijerya’nın Amerika ile özel ilişkileri olduğunu, Türk yatırımcıların Nijerya üzerinden Amerikan pazarına girebileceğini kaydeden Ayodele, “Nijerya Batı Afrikanın kapısı gibi olan ve 15 ülkenin merkezi olan ülkedir. Bu ülkelerle işbirliği yapılabilir. Dürüstlük ve samimiyet duygusu içinde olan herkese kapımız açık” açıklamasını yaptı. .

Zeki Güvercin ise Afrika'ya toplam ihracatımızın %10 olduğunu vurgulayarak, “İngiltere Eğitim ihracatı çok önemli 26 milyon dolar gelir elde edildi. Türkiye bu pazardan kendisine neden yer ayırmasın? Türkiye ilaç sektöründe Afrika'ya açılıyor. Türkiye Cezayir’de çölde tarım ve hayvancılık yapmaktadır. Nasıl ki başka ülkeler Türkiye'de tarım ve hayvancılık yapıyorsa bizde oralarda aktif olarak bulunuyoruz. Küresel Çözüm Platformu olarak ne kadar isabetli bir platform kurduğumuz bir kez daha gördük” diye konuştu. Hakan Berktaş ise yaptığı konuşmada Asya ülkelerinin Afrika ve Ortadoğu da iş yaptığını vurgulayarak, “Küresel Çözüm Platformu olarak MEEİ’nin yaptığı çalışmaları hayranlık ve takdirle takip etmekteyiz. Bizler de her şekilde bu tür organizasyonlara destek vermekteyiz. İşbirliği yapmaktayız. Küresel Çözüm Platformu olarak biz ayrıca sosyal projelere ve eğitim konusunda da hizmet vermekte ve projeler geliştirmekteyiz “ ifadelerini kullandı.

BELEDİYELER

EKONOMİ