BİNGÖL’DE ULAŞTIRMA PROJELERİ SÜRÜYOR: BAKAN URALOĞLU’NDAN AÇIKLAMALAR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bingöl’de 9 önemli projenin devam ettiğini belirtti. Bakan, kentin her zaman AK Parti'ye destek verdiğini ve çalışmaların süreceğini açıkladı.

Bingöl’de Ulaştırma Projeleri Sürüyor: Bakan Uraloğlu’ndan Açıklamalar

Valiliği ziyaret ederek, Vali Ahmet Hamdi Usta'dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na, Bingöl milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven eşlik etti. Ziyaret sırasında şeref defterini imzalayan Bakan Uraloğlu, ardından AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen "Teşkilat ve Basın Buluşması"na katıldı.

Bakan Uraloğlu, yaptığı konuşmada, ülkenin hiçbir bölgesinin ihmal edilmediğini belirterek, Bingöl’de 9 önemli projenin devam ettiğini vurguladı. Uraloğlu, şu sözlerle açıklamalarda bulundu:
"Ülkemizin her tarafında birçok iş yaptık. Bazen eleştiri yapmak adına, ülkemizin doğusunun ya da bazı bölgelerinin ihmal edildiği söylenir. Ancak biz rakamlarla ve haritalarla bu iddiaların doğru olmadığını ortaya koyuyoruz. 2002 yılında Bingöl’de sadece 5 kilometre bölünmüş yol vardı, bugün 238 kilometreye ulaştı. Ayrıca, 188 kilometre sıcak asfalt yol, 62 köprü ve 3,5 kilometre uzunluğunda tünel inşa ettik. Devam eden 9 kara yolu projemizle de bölgeyi daha da geliştirmeyi hedefliyoruz."

"Bingöl, Her Zaman AK Parti'ye Destek Verdi"

Bingöl’ün gelişme sürecinin devam ettiğini belirten Bakan Uraloğlu, demir yolu ve hava yolu projelerine de değindi. 2013 yılında açılan Bingöl Havaalanı'nın yıllık 175 bin yolcuya ulaştığını belirten Uraloğlu, "Bingöl, Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’mize her zaman en üst düzeyde destek verdi. Biz de Bingöl için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Bakan Uraloğlu, Bingöl’ün kararlı duruşunun kendilerine güç verdiğini ifade ederek, ilin gelişimine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ