JAPONYA'NIN ESTETİK MİRASINI TEMSİL EDEN DÜNDEN BUGÜNE TASARIM SERGİSİ BEYOĞLU'NDA ZİYARETE AÇILDI

Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerinin 100. yıl dönümünde Japonya İstanbul Başkonsolosluğu’nun katkıları ile 'Dünden Bugüne 100 Japon Tasarımı' sergisi, Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde, Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi’nde ziyaretçilere kapılarını açtı.

JAPONYA'NIN ESTETİK MİRASINI TEMSİL EDEN DÜNDEN BUGÜNE TASARIM SERGİSİ BEYOĞLU'NDA ZİYARETE AÇILDI

Genellikle 2000 yılı sonrasında üretilen eserlere odaklanan, Japonlara özgü tasarımların tanıtıldığı, dünyanın bir çok ülkesi ve şehrinde sergilenen bir gezici sergi niteliğindeki 'Dünden Bugüne 100 Japon Tasarımı' sergisi, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali YILDIZ ve Japonya İstanbul Başkonsolosu KenichiKASAHARA’nın katıldığı açılış programı sonrası ziyarete açıldı.

Etkinliğe Beyoğlu Belediyesi Başkanı Pakistan İstanbul Başkonsolosu Yardımcısı DanishMehmood ve Polonya İstanbul Başkonsolosu Yardımcısı Dorota Andrzejak ve çok sayıda sanatseverlerin de katıldığı sergide, 2000 yılı sonrası üretilen Japon tasarımları sergilendi.

Japon üretimi mobilya, elektronik, sofra takımı, tencere seti, giyim, aksesuar ve diğer günlük yaşam malzemelerinden örneklerin sunulduğu ve eşsiz Japon tasarımlarını yansıtan 100 ürünün sergilendiği, son olarak Kahire, Mısır’da sergilenmiş olan sergi, 3 Mart 2024 tarihine dek ziyarete açık olacak.

Dünden Bugüne 100 Japon Tasarımı sergisi, dünya turuna Haziran 2014’te ABD’de başladı. Eşsiz Japon tasarımlarını yansıtan 100 ürünün sergilendiği sergi, katılımcılara Japon kültürünün özünü yansıtma amacını taşıyor.

Tasarımı yapılan 100 üründen 11’i II. Dünya Savaşı’ndan kalma tarihsel tasarımların örneklerinden olurken, bunlar arasında Nikon F kamerası, Toshiba’nın elektrikli pirinç pişiricisi sergide yerini aldı.

Tasarımların daha erişilebilir ve anlaşılır hale getirmek amacıyla, 89 ürünün dokuz kategoride sınıflandırıldığı tanıtım sergisinde mobilya ve aydınlatma, sofra takımı ve mutfak gereçleri, giyim ve aksesuarlar, çocuk ürünleri, kırtasiye, hobi ürünleri, sağlık ürünleri, afet yardım ürünleri ve ulaşım ürünleri dikkat çekti.

İSTANBUL (UHA) - MURAT ÖZDEMİR

BELEDİYELER

EKONOMİ