ŞİLE’NİN AĞLAYAN KAYA’SI

İstanbul’a yakın bir keşif rotası olan Şile Ağlayan Kaya turistlerin ilgisini çekiyor.

Şile’nin Ağlayan Kaya’sı

Şile; Cilalı Taş Devri, Antik Devir derken birçok perde kapatıp açmış çok eski bir yerleşim yeri. Bu ilçe de bir çok güzel ve tarihi yerleri keşfedebilirsiniz. Son zamanlarda da turistlerin ilgisini çeken Ağlayan Kaya’nın hikayesini duyanlar hüzünleniyor.
Ağlayan Kaya Neden Ağlıyor ?
Nesilden nesile aktarılmış olan hikayesiyle görenleri de şaşkına çeviren Ağlayan Kaya’nın hiç durmadan kayalıklarından denize ve kuma gözyaşı gibi sular akıyor.
Yörenin en varlıklı tüccarı Dimitri Ağa'nın kızı Eftelya ve öksüz çoban Mehmet karşılıklı ancak kabul görmeyen bir kara sevdaya tutulur. Ne yapsalar asla kavuşamazlar ve sonunda el ele tutuşur ve kendilerini dalgalı Şile denizine bırakıp, yitip kaybolurlar. Buna şahitlik eden kaya da dayanamaz, o bile ağlar. O günden bu yana da kayanın gözyaşları hiç dinmez daima damla yaşı akar…
Böylelikle Ağlayankaya mevkiinde bulunan ve doğal oluşum sonucu kayaların içinden tatlı su sızması ve damlama görüntüsüne sahip Ağlayankaya, yöre halkınca da acıklı bir ask hikâyesi ile efsaneleştirilmiştir.

İSTANBUL (UHA) - DİLARA İNCEBACAK

BELEDİYELER

EKONOMİ