RTEÜ’NÜN YÖRESEL LEZZETLERİ 4. GASTRONOMİ RİZE FESTİVALİ’NDE İLGİ ODAĞI OLDU

Rize’de düzenlenen 4. Gastronomi Festivali’nde RTEÜ’nün standı, katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

RTEÜ’nün Yöresel Lezzetleri 4. Gastronomi Rize Festivali’nde İlgi Odağı Oldu

“Dağlardan Denize, Yerelden Evrensele” sloganıyla bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Gastronomi Günleri’nde üniversitemiz de stant açtı. Rize’nin mutfak kültürünün, coğrafi işaretli lezzetlerinin ve yöresel yemeklerinin sergilenerek tanıtıldığı organizasyon, Çay Çarşısı etkinlik alanında yapıldı.

Rize’nin geleneksel lezzetlerinin ülke geneline tanıtılmasının yanında gelecek nesillere aktarılmasına destek olması amacıyla tertip edilen 4. Gastronomi Rize Festivali’nde, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mete Avcı, il protokolü ve vatandaşlar tüm stantları gezerek hem eşsiz lezzetleri tattılar hem de sergilenen ürünler hakkında bilgi aldılar.

4. Gastronomi Rize Festivali’nde, Üniversitemiz Çay İhtisaslaştırma Koordinatörlüğü, Su Ürünleri Fakültesi ve Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hocaları ve öğrencileri tarafından açılan stantlar, katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ