OSMANLI'NIN MANEVİ BÜYÜĞÜ GAZİ GÜNDÜZ ALP İÇİN ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Gazi Gündüz Alp anısına düzenlenen etkinlik, Ankara seğmenlerinin ve halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle kutlandı.

Osmanlı'nın Manevi Büyüğü Gazi Gündüz Alp İçin Anma Töreni Düzenlendi

Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin dedesi ve Ertuğrul Gazi'nin babası Gazi Gündüz Alp (1158-1236), Hırkatepe Mahallesi'nde bulunan kabri başında dualarla anıldı.

Beypazarı Hırkatepe Mahallesi'nde bulunan türbesinde düzenlenen anma etkinliğinde, İlçe Müftülüğü din görevlileri Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulunurken, Osman Gazi ve ailesi başta olmak üzere tüm şehitler için dualar edildi. Duaların ardından türbe mevkiinden köy merkezine mehter takımı eşliğinde yürüyüş yapıldı.

Mehter takımının seslendirdiği marşlarla köy merkezine ulaşan topluluk, köy meydanında etkinliklere devam etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi mehter takımı, Ankara seğmenleri ve Karaşar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği halk oyunları ekibi çeşitli gösteriler sundu.

Hırkatepeliler Derneği Başkanı Gündüz Alp Ünal, kökenlerine olan bağlılıklarını ifade ederek, "Soyumuzu, nereden geldiğimizi çok iyi biliyoruz ve bu kökleri gelecek kuşaklara aktarmak üzere Gazi Gündüz Alp’i anma etkinliğinde bulunduk. Soyumuzu, sopumuzu unutmayacağız," dedi.

Hırkatepeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen etkinliğe, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Beypazarı Belediyesi de destek sağladı. Etkinliğin, gelecek yıllarda da devam edeceği belirtildi.

Düzenlenen törene Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, eski milletvekili Şevket Bülent Yahnici, Hırkatepeliler Derneği Başkanı Gündüz Alp Ünal, Karaşar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Yıldırımer ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Alanda, etkinlik boyunca vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı. Anma şenliği, halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ