CEYHUN ATUF KANSU 2024 ÖDÜLÜ, ANKARA’DA SAHİBİNİ BULDU

1986'dan beri verilen Ceyhun Atuf Kansu Ödülleri, 2024 yılında Ankara'da düzenlenen törende Şair Gülümser Çankaya'ya takdim edildi. Törende Kansu’nun eserleri anılarak aşk temalı bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Ceyhun Atuf Kansu 2024 Ödülü, Ankara’da Sahibini Buldu

Türk yazar, şair ve doktor Ceyhun Atuf Kansu, Cumhuriyet’in ilk yıllarında ülke edebiyatını başarıyla icra eden önemli bir isimdir. Çalışmalarında Türk tarihi, Anadolu, çocuk ve onların problemleri, köy ve eğitim gibi konuları ele almıştır.

Ceyhun Atuf Kansu Ödülleri, 1986 yılından beri her yıl düzenli olarak verilmektedir. Bu yıl da 30 Eylül 2024 günü saat 18:00’de, Ceyhun Atuf Kansu’nun adını taşıyan ödül töreni, Ankara'da Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Ödül töreni, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ve Ceyhun Atuf Kansu Ailesi işbirliği ile düzenlendi. Tören, Ceyhun Atuf Kansu’yu ve eserlerini anlatan konuşmalarla başladı. Ardından, şairin şiirlerinden seçilen eserler okundu.

Daha sonra bu yıl ödüle layık görülen şair Gülümser Çankaya'ya ödül takdim edildi. Törenin devamında ise aşk temalı şarkıların sunulduğu bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.

 

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ