ÇEŞME FESTİVALİ 90'LAR TEMASIYLA BÜYÜLEDİ

Çeşme Festivali, 90'lar teması ve kurtuluş coşkusuyla sona erdi. Finalde sahne alan Yeni Türkü, Çeşmelilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Çeşme Festivali 90'lar Temasıyla Büyüledi

Bu yıl “90’larda Çeşme” teması ile düzenlenen ve kurtuluş coşkusu ile birleşen Çeşme Festivali, Yeni Türkü konseri ile görkemli bir final yaptı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 16 Eylül Çeşme’nin Kurtuluşu dolayısıyla yaptığı konuşmada, “102 yıl önce atalarımızın canla başla verdiği mücadele sayesinde bugün özgür ve bağımsız bir Çeşme'de yaşıyoruz. Ben de o mücadelenin sonucunda Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı olma gururunu yaşıyorum” dedi.

13-16 Eylül tarihleri arasında “90’larda Çeşme” temasıyla düzenlenen festival, Alaçatı ve Çeşme’nin kurtuluş coşkusuyla birleşti. Son gününde, konserler, söyleşiler ve halk oyunları gösterileri gibi birçok etkinlik düzenlendi.

16 Eylül'de, Çeşme’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu’ndan Çeşme Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü yapıldı. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene; ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

"Kurtuluşumuz kutlu olsun"

Başkan Denizli, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“102 yıl önce atalarımızın canla başla verdiği mücadele sayesinde bugün özgür ve bağımsız bir Çeşme'de yaşıyoruz. Ben de o mücadelenin sonucunda Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı olma gururunu yaşıyorum. Atalarımızın fedakârlıklarının kıymetini bilmek ve bu mirası daha güzel bir geleceğe taşımak hepimizin en büyük görevi. Bugün, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar için mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Bu vatan bizlere emanet. Bizler de durmadan çalışarak Çeşme'mizi hak ettiği yere taşımaya devam edeceğiz. Kurtuluşumuz kutlu olsun.”

Söyleşi ve gösteriler düzenlendi

Çeşme Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun Kütahya Zeybeği gösterisiyle son bulan törenin ardından, Ayios Haralambos Kültür Merkezi’nde “Geçmişten Günümüze Çeşme’nin Tarihi ve Sosyal Yapısı” konulu bir söyleşi düzenlendi. Konuşmacılar arasında Çeşme Kent Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Güler, yazar Mehmet Culum, akademisyen ve yazar Engin Önen ile Sakız Ağacı Projesi Kurucusu İbrahim Topal yer aldı. Başkan Denizli, konuşmacılara çiçek takdim etti.

Coşku dolu bir gece

Çeşme’nin kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çeşme Festivali, Yeni Türkü konseriyle sona erdi. Sevilen şarkılarıyla meydanı dolduran Çeşmelilere unutulmaz bir gece yaşatan Yeni Türkü, festivalin coşkusunu zirveye taşıdı. Başkan Denizli, “Doksanlarda büyümüş bir çocuk olarak, şarkılarıyla büyüdüğüm Yeni Türkü’ye bu gece için teşekkür ediyorum” diyerek, solist Derya Köroğlu’ya çiçek takdim etti.

İZMİR (UHA) - HÜSEYİN ERGÜN

BELEDİYELER

EKONOMİ