CANNES VE BERLİN’DEN GELEN EN İYİ FİLMLER ADANA ALTIN KOZA’DA

31. Adana Altın Koza Film Festivali'nde Cannes, Berlin ve Locarno gibi dünya festivallerinden seçilen 11 film ilk kez seyirciyle buluşacak. Ödüllü yapımlar, sinemaseverlere eşsiz bir sinema deneyimi sunacak.

Cannes ve Berlin’den Gelen En İyi Filmler Adana Altın Koza’da

23 Eylül’de başlayacak 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Festivallerden Seçkisi de heyecan yaratıyor. Cannes, Berlin, Locarno gibi dünya festivallerinin 2024 programlarından seçilen 11 film, Adana’da ilk kez seyirciyle buluşacak. Seçkide yer alan filmler arasında Francis Ford Coppola’nın "Megalopolis", Mohammad Rasoulof’un "Kutsal İncirin Tohumu", Adam Elliot’ın "Bir Salyangozun Anıları", Boris Lojkine’nin "Süleyman’ın Hikâyesi", Emanuel Pârvu’nun "Dünyanın Sonuna Üç Kilometre", Payal Kapadia’nın "Aydınlık Hayallerimiz", Tato Kotetishvili’nin "Kutsal Enerji", Mo Harawe’nin "Cennetin Kıyısındaki Köy", Agathe Riedinger’in "Vahşi Elmas", Basel Adra, Hamdan Ballal, Yuval Abraham ve Rachel Szor’un "Gidecek Yer Yok" ve Farahnaz Sharifi’nin "Çalınan Gezegenim" gibi filmler yer alıyor.

Ustalardan En Yeniler
Francis Ford Coppola’nın uzun zamandır beklenen projesi "Megalopolis", mimar Cesar Catilina’yı odağına alarak büyük bir şehirdeki sosyal ve politik dinamikleri epik bir şekilde ele alıyor. Film, modern toplumun çatışmalarını derinlemesine incelerken, Adam Driver, Aubrey Plaza, Dustin Hoffman ve Laurence Fishburne gibi yıldız oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.

İranlı yönetmen Mohammad Rasoulof’un "Kutsal İncirin Tohumu" adlı filmi, İran’daki protestolara dolaylı bir bakış sunuyor. Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü kazanan film, yönetmenin yaratıcı ifade özgürlüğünün bir yansıması olarak öne çıkıyor.

Geleceğin Yönetmenlerini Keşfedin
Payal Kapadia’nın "Aydınlık Hayallerimiz", Hindistan’ın büyük metropollerinden Mumbai’de çalışan üç hemşirenin hikâyesini konu alıyor. Film, kadın dayanışmasını zarif bir şekilde ele alırken, Kapadia’nın özgün anlatımıyla dikkat çekiyor.

UHA Haber Merkezi - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ