BEYPAZARI BELEDİYE MECLİSİ'NDEN TÜRKÇE İSİM ZORUNLULUĞU

Beypazarı Belediye Meclisi, binalar, siteler ve iş yerlerine Türkçe isim verilmesinin ilçenin kültürel yapısına uygun olacağını belirterek bu kararı oy birliğiyle kabul etti. Yapı iskânı ve ruhsat aşamasında Türkçe isimlendirme öncelikli olacak.

Beypazarı Belediye Meclisi'nden Türkçe İsim Zorunluluğu

Beypazarı Belediye Meclisi, Ağustos 2024 tarihli toplantısında, ilçedeki binalara, sitelere ve iş yerlerine Türkçe isimler verilmesinin kültürel yapıya daha uygun olacağını kararlaştırdı. Bu karar, "Anadilimiz Türkçenin korunması ve yaşatılması" amacıyla Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

Yeni alınan kararla birlikte, yapı iskânı aşamasında ya da yeni inşa edilecek bina ve siteler ile ruhsat alacak iş yerlerinde Türkçe isimlendirmeye öncelik verileceği belirtildi.

Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, bu kararın Beypazarı'nın kültürel değerlerine ve Türkçeye olan saygının bir göstergesi olduğunu vurguladı. Başkan Kasap, ilçede Türkçe dışında isim kullanılmasına hoş bakmadıklarını ve bu kararla ilçenin kültürel dokusunu korumanın hedeflendiğini söyledi.

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ