2024 DÜNYA BARIŞ GÜNÜ ANKARA'DA BARIŞ ÇANI İLE KUTLANDI

Barış Çanı Töreni, 2024 Dünya Barış Günü’nde Ankara’da, halk ve diplomatik misyonların katılımıyla yapıldı.

2024 Dünya Barış Günü Ankara'da Barış Çanı ile Kutlandı

Dünyada Barış Çanı, 1954 yılında Chiyoloji Nakagawa adlı bir Japon tarafından, sonsuz dünya barışı dileğiyle Birleşmiş Milletler’e (BM) sunulmuştur. Eylül 2001'de BM Genel Kurulu, 21 Eylül'ün Uluslararası Barış Günü olarak kabul edilmesi yönünde bir karar almıştır.

Bu kararın ardından her yıl 21 Eylül’de, ABD'nin New York kentinde bulunan BM Genel Merkezi’nde Barış Çanı'nın çalınması bir gelenek haline gelmiştir.

Dünya Barış Çanı Derneği, bu geleneği genişletmiş ve 106 ülkeye ait metal paralardan dökülmüş çanları bağışlamıştır. 1989 yılında, Dünya Barış Çanı Türkiye Cumhuriyeti'ne bağışlanmış ve Ankara'daki Botanik Parkı’na yerleştirilmiştir.

2024 yılı Barış Çanı Töreni, 23 Eylül 2024 tarihinde saat 11:00’de Ankara’daki Botanik Parkı’nda gerçekleştirildi. Yaklaşık iki saat süren törene yabancı misyon temsilcileri, yerli bürokratlar ve halk katılım gösterdi.

Tören, açılış konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmalarında günün anlam ve önemi vurgulandı. Konuşma yapan isimler arasında şu kişiler yer aldı:

  • Prof. Dr. Nejat Bora Sayan (Türk Japon Vakfı Başkanı)
  • Dr. Babatunde Ahonsi (BM Türkiye Mukim Koordinatörü)
  • Takero Aoyama (Japonya Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı)

Konuşmaların ardından törene katılan büyükelçiler ve diğer katılımcılar Barış Çanı'nı çaldılar. Tören, yapılan ikramlarla sona erdi.

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ