ZEHİRLİ SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ HAKKARİ'DE GÖRÜLDÜ

Güçlü zehre sahip, 1 metre yükseğe kadar zıplayabilen ve et yiyen örümcek olarak da bilinen etobur sarıkız örümceği, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde görüldü

Zehirli Sarıkız örümceği Hakkari'de görüldü

Sarıkız örümceği, ilçenin Dize Mahallesi'nde Nevzat Yılmaz tarafından görüldü. Evinin bahçesinde gezdiği esnada fark ettiği örümceği kavanoza koyan Yılmaz, cep telefonu kamerasıyla örümceği kaydederek yetkililere başvurdu. Örümceği gördüğünde çocukları için endişe duyduğunu belirten Yılmaz, yetkililerden ilaçlama yapmalarını talep etti.

Yılmaz, "Bahçede yürürken birden tehlikeli görünümlü bir örümcekle karşılaştım. Sarıkız örümceği olduğunu daha önce duymuştum ve zehirli olabileceğinden endişe ettim. Çocuklarımın güvenliği için hemen örümceği bir kavanoza koydum ve durumu yetkililere bildirdim. Bu tür vakaların artmasını önlemek için acilen ilaçlama yapılmasını istiyoruz," dedi.

Yerel yetkililer, olayla ilgili inceleme başlatarak bölgede kapsamlı bir ilaçlama çalışması yapılacağını duyurdu. Vatandaşların bu tür tehlikeli durumlarla karşılaştıklarında yetkililere haber vermeleri ve dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu.

 

HAKKARİ (UHA) - NURMUHAMMED TEK

BELEDİYELER

EKONOMİ