YILMAZ TÜRKİYE EKONOMİSİ GÜÇLÜ, İHRACAT HEDEFLERİNDE KARARLI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Mersin'deki programı kapsamında yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin ekonomik performansının güçlü olduğunu belirtti.

Yılmaz Türkiye Ekonomisi Güçlü, İhracat Hedeflerinde Kararlı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Mersin'deki programı kapsamında yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin ekonomik performansının güçlü olduğunu belirtti. Özellikle Covid-19 pandemisi döneminde dünya ekonomisinin büyümesine rağmen Türkiye ekonomisinin yüzde 20 büyüdüğüne dikkat çekti. Yılmaz, ihracat ve istihdamın arttığını, Türkiye'nin ihracatında tarihi bir seviyeye ulaşıldığını vurguladı.

Ayrıca, ihracatın artışında dış pazarlardaki talebin belirleyici olduğunu vurgulayan Yılmaz, ihracatçıları desteklemeye devam edeceklerini ve kur dalgalanmalarına rağmen ihracatı artıracaklarını ifade etti. Bu çerçevede, ihracatçılara yönelik finansal desteklerin sağlanacağını ve vergi avantajlarının devam edeceğini aktardı.

Yılmaz ayrıca, Mersin'in ekonomik potansiyeline de değindi ve bölgenin lojistik açıdan avantajlı olduğunu belirtti. Bölgenin ihracat performansını daha da artırmak için altyapı çalışmalarının devam ettiğini ve yeni projelerin hayata geçirileceğini ifade etti.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ