ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU, TAŞKENT’TE BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Ekonomik İş birliği Teşkilatı (EİT) Ulaştırma Bakanları 12’inci toplantısına katıldı.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Taşkent’te Bölgesel İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Uraloğlu, Türkiye, İran, Özbekistan ve Türkmenistan arasında Ulaşım Koridorlarının İşlevinin Arttırılması konusunda anlaşma sağlandığını ve "Taşkent Deklarasyonu"nu imzaladıklarını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, karayolu taşımacılığı ile ilgili yaşanan zorluklara dikkat çekti ve bu konuda kolaylaştırıcı önlemler alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, transit taşıma belgesi kotalarının kaldırılması gerektiğini ifade ederek, bu adımın ticareti hızlandıracağını vurguladı.

Uraloğlu ayrıca, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu'nun bölge ekonomisi için büyük bir öneme sahip olduğunu ve bu demiryolu hattının daha etkin kullanılması gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin demiryolu taşımacılığına özel bir önem verdiğini ve bu alanda büyük yatırımlar yaptığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, EİT üye ülkeleri arasında iş birliğinin sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda bölgenin güvenliği ve istikrarı için de önemli olduğunu söyledi. Ulaştırma alanındaki iş birliğinin bölge ülkelerinin refahını artıracağını ve ticaretin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ