ULAŞTIRMA BAKANI BRÜKSEL'DE TÜRKİYE'NİN ORTAKLIĞI İSTİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Küresel Geçit Forumu" için Brüksel'de bulunurken, AB Ulaştırma Komiseri Adina Valean ile görüştü.

Ulaştırma Bakanı Brüksel'de Türkiye'nin Ortaklığı İstiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Küresel Geçit Forumu" için Brüksel'de bulunurken, AB Ulaştırma Komiseri Adina Valean ile görüştü. Görüşmede Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki iş birlikleri ele alındı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin uluslararası ulaşım koridorlarındaki önemine dikkat çekti. 30 Haziran'da yayınlanan "Avrupa ile Orta Asya arasındaki Sürdürülebilir Ulaştırma Bağlantıları" başlıklı çalışmaya atıfta bulunarak, bu raporda AB ile Orta Asya arasındaki sürdürülebilir ulaşım bağlantıları ve yatırım fırsatlarının belirlendiğini ve 33 öncelikli yatırım ihtiyacının saptandığını belirtti. Bu yatırım ihtiyaçları demiryolu, karayolu ve liman modernizasyonunu içeriyordu, ancak raporda Türkiye'nin unutulduğunu vurguladı.

Bakan Uraloğlu, AB Ulaştırma Komiseri Adina Valean'a "Türkiye olmadan bir orta koridordan bahsedilemez. Bu çalışmalara alınacak yatırım kararlarının Türkiye'yi içermesi gerektiği açıktır" dedi.

Ayrıca, Uraloğlu Türkiye'nin ulaştırma sektöründe AB standartlarını ve kurallarını uygulama çabalarını sürdürdüğünü belirtti.

Görüşmelerde, ulaştırma ile ilgili olmayan diğer konulardan kaynaklanan ve askıya alınan Yüksek Düzeyli Ulaştırma Diyaloğu'nun gözden geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, yük taşımacılığıyla ilgili engellerin kaldırılması ve karayolu kotaları sorununun çözülmesi gerektiği ele alındı.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ