ULAŞIMA ZAM SONRASI, TAKSİCİLER TAKSİMETRELERİ GÜNCELLİYOR

İstanbul'da taksiciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararıyla yapılan ücret zammının ardından taksimetre cihazlarını güncellemeye başladı. Taksiciler, taksimetre ayar istasyonlarına gelerek cihazlarını güncellemek için başvuruda bulunuyor.

ULAŞIMA ZAM SONRASI, TAKSİCİLER TAKSİMETRELERİ GÜNCELLİYOR

İstanbul'da taksiciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararıyla ücretlere yapılan zammın ardından taksimetre cihazlarını güncellemeye başladı.UKOME'nin 8 Ocak'taki toplantısında taksi ücretlerine yapılan yüzde 28,09'luk zam sonrasında 12 Ocak'ı 13'üne bağlayan gece uygulamaya geçecek yeni tarife nedeniyle taksi şoförleri taksimetre ayar istasyonlarına gelerek cihazlarını güncelledi.

Cihazını güncelleyen taksici Şenol Akgül, "En azından asgari ücret değerinde, yüzde 35-40 gibi bir zam bekliyorduk ama gelen zam yüzde 28,09. Bu da bizi tatmin etmedi." dedi.

Bağcılar'daki merkezde cihazını güncelleyen taksici Bülent Buz ise taksimetre güncellemesi için 2 bin 950 lira aldıklarını belirterek, "Taksimetre zammı cumayı cumartesiye bağlayan gece devreye girecek. Normalde sıra Tekstil Kent'e kadar uzardı. Bu sefer kısa sürdü." diye konuştu.

UKOME'nin aldığı kararla taksimetre açılış ücreti 19,17 liradan 24,55 liraya, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 13,75 liradan 17,61 liraya, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 152,73 liradan 195,63 liraya, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 70 liradan 90 liraya çıkmıştı.

İSTANBUL (UHA) - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ