TÜRKİYE'NİN İLK ASTRONOTU ALPER GEZERAVCI'NIN UZAY YOLCULUĞU BAŞLADI

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan uzay mekiğinin roketi başarılı bir şekilde fırlatıldı. Böylelikle Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu başlamış oldu.

TÜRKİYE'NİN İLK ASTRONOTU ALPER GEZERAVCI'NIN UZAY YOLCULUĞU BAŞLADI

Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı ve beraberindeki üç astronotun uzay yolculuğu, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'da gerçekleştirildi.

Heyecanlı bekleyişin ardından Gezeravcı ve 3 astronotun içerisinde bulunduğu Falcon 9 roketi, canlı yayınlanan geri sayımından sonra ardında alevler bırakarak uzay yolculuğuna başladı. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu heyecanla takip edildi. İstanbul'da vatandaşlar Taksim'de kurulan dev ekranda takip ederken bazı vatandaşların da Galata Köprüsü'nde balık tutarken uzay yolculuğunu heyecanla takip ettiği görüldü. Roketin fırlatılma anlarını vatandaşlar canlı yayında takip edildi.

Gezeravcı 36 saatlik uzay yolculuğunun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşacak ve 14 gün sürecek olan yolculuk sırasında 13 farklı bilimsel deney gerçekleştirecek.

UHA Haber Merkezi - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ