SOLOTÜRK ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ SELAMLADI

18 Mart Şehitler Günü'nde, ülkemizin gururu SOLOTÜRK adıyla bilinen gösteri uçağı, Çanakkale şehitlerimizi selamladı.

SOLOTÜRK ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ SELAMLADI

Gökyüzünü süsleyen ve zaman zaman akıllara durgunluk veren akrobatik hareketleriyle hayranlık uyandıran, ülkemizin gururu olan SOLOTÜRK adıyla bilinen gösteri uçağı, ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ selamladı.

Tarihte en önemli zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi, kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi’nde verdiği mücadeleyi simgeler. Türk tarihi başta olmak üzere bütün dünya tarihini etkileyen bu zafer, dünya ülkelerindeki güç dengelerini değiştirmiş ve yeniden belirlemiştir.

Yüzyılın en büyük savaşlarından biri olan Çanakkale Muharebeleri’nde elde edilen zaferler önemli bir dönüm noktasıdır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan bu ilerleyiş, 1. Dünya Savaşı’nın en hassas bölümünü oluşturur. Bu savaşta milletimiz yaklaşık 500 bin evladını şehit vermiş ve muharebelerin zafere taşınmasını sağlayan Mustafa Kemal gerçeğini ortaya çıkarmıştır.

Çanakkale’de En Önemli Zafer Anlarından Biri…

Çanakkale Zaferi için Osmanlı ordusu boğazda bulunan donanmasını güçlendirdi ve kıyılara gemilerden sökülmüş olan toplar yerleştirildi. Mayın hatları sıralandı ve her iki yakada da seyyar bataryalar oluşturuldu. İtilaf devletlerinin savaş gemileri topçu atışından kaçarken Nusret tarafından döşenmiş mayınlara yakalandı ve son darbe Nusret’ten geldi. 

KONYA (UHA) - ALİHAN TEKE

BELEDİYELER

EKONOMİ