PROF.DR. DENİZ ÜLKE ARIBOĞAN: HAMAS'IN SALDIRISI VE FİLİSTİN-İSRAİL GERİLİMİ DÜZEN DEĞİŞTİRME AMAÇLI OLABİLİR

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Filistin-İsrail gerilimini değerlendirirken Hamas saldırısının Filistin halkını koruma veya İsrail'i cezalandırma amacı taşımadığını, aslında düzen değiştirme hedeflediğini belirtti.

Prof.Dr. Deniz Ülke Arıboğan: Hamas'ın Saldırısı ve Filistin-İsrail Gerilimi Düzen Değiştirme Amaçlı Olabilir

Ayrıca, İsrail'in uzun süredir aradığı bir fırsatı bulabileceğini ifade eden Arıboğan, her saldırıdan yeni kazanımlar elde eden İsrail'in, bu saldırının etki alanının ötesine geçerek Ortadoğu'da farklı dinamiklerin değişmesine zemin hazırlayabileceğine dikkat çekti.

Arıboğan, terör örgütlerinin taşeron olarak kullanıldığını ve lider kadrolarında farklı istihbarat teşkilatlarının elemanlarının bulunabileceğini vurgulayarak terörün, devlet mekanizmaları ve istihbarat birimleriyle iç içe olduğunu ifade etti. Ayrıca, terör olaylarının güvenlik merkezli bir kamuoyu oluşturduğunu ve bu durumun güvenlik önlemlerini meşrulaştırdığını söyledi.

Hamas'ın saldırısının dünya genelindeki stratejik değişimlere yol açabileceğini belirten Arıboğan, özellikle İran'ı hedef alarak bölgesel bir savaşın zeminini hazırlayabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle, Hamas saldırısının sadece bölgesel değil, küresel düzeyde de önemli etkilere yol açabileceğine işaret etti.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ