İSTANBUL'DA KAR ALARMI 4 GÜN KAR YAĞIŞI SÜRECEK

Ülke genelinin yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesini bekliyor. Meteoroloji uzmanları günlerdir İstanbul için kar alarmı için uyarıyor. Balkanlardan gelen soğuk hava kenti etkisi altına alacak.

İSTANBUL'DA KAR ALARMI 4 GÜN KAR YAĞIŞI SÜRECEK

Prof. Dr. Orhan Şen "Sıcaklık 10-12 derece birden düşecek ve Kıyı Ege Akdeniz Trakya haricinde Ülkede karla karışık yağmur ve kar yağışı başlayacak" dedi. Prof. Dr. Şen, X hesabından yaptığı paylaşımda "9 Ocakta soğuk ve kar yağışı yurtta etkili olacak. İstanbul'da kar yağışı olası ama yüksek kesimlerde 2-3 cm örtü yapabilir. Gelecek olan 2. kar yağışı 13 Ocak'ta görülüyor. Bu sistemde İstanbul dahil Türkiye daha çok kar alacak gibi. 3. sistem 19-20 Ocak'ta görünüyor" diye uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu değerlendirmelerine göre salı gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, yağmur, zamanla Trakya‘da ve İstanbul’da karla karışık yağmur görülecek.

10 Ocak Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, ülkemizin güney ve batı kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve batı kesimlerde (kıyı kesimler hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların, güney ve batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz’de yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz geneli, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Antalya'nın doğusunun yağışlı geçeceği; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda beklenen yağışların karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 09.01.2024 salı günü Trakya‘dan başlamak üzere hafta boyunca hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor. Rüzgarın, Pazar ve Pazartesi günleri bölgemizin batısı ve İstanbul’ da güney ve batı yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor."

Açıklamada, soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı meteorolojik tahmin ve erken uyarıların yakından takip edilerek, dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

 

 

İSTANBUL (UHA) - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ