HAYIRSEVER İŞADAMI MUSTAFA BAŞDEMİR, EYÜPSULTAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Hayırsever iş adamı Mustafa Başdemir İstanbul'da vefat etti. Mustafa Başdemir'in cenazesi Eyüpsultan camisinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası, Eyüp Sultan mezarlığında bulunan aile kabristanlığında toprağa verildi.

HAYIRSEVER İŞADAMI MUSTAFA BAŞDEMİR, EYÜPSULTAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

İstanbul'da hayatını kaybeden Malatya-Kale'li iş insanı Mustafa Başdemir, son yolculuğuna uğurlandı. Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu 76 yaşında yaşamını yitiren Başdemir için ikindi namazı sonrası Eyüpsultan Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti milletvekilleri Hasan Turan ve Halis Dalkılıç, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Eski milletvekili Hüseyin Kansu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Sanatçı Selahattin Alpay ile akademik camiadan ve iş dünyasından bir çok kişiler katıldı. Meydanda kılınan cenaze töreninde adım atacak yer kalmayarak yoğun katılımın olduğu gözlendi.

Mustafa Başdemir, Malatya'da önemli katkılarda bulunmanın yanı sıra, hayırsever kişiliğiyle de tanınmaktaydı. Topluma hizmet etme noktasında gösterdiği çabalarla her zaman takdir toplamış bir isimdi. Malatyalıların kalbinde özel bir yere sahip olan Başdemir, hem iş dünyasında hem de sosyal yaşamda bıraktığı izler silinmeyecektir.

1948 yılında Malatya'nın Kale ilçesine bağlı Kıyıcak köyünde dünyaya gelen Mustafa Başdemir, iş hayatına ufak bir lastik ve oto ticaretiyle başladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde yüksek öğrenimine başlamış olsa da, iş hayatına atılmasıyla eğitimini tamamlayamamıştır. Yarım asırdır İstanbul'da ticaretle iştigal etmekteydi.

İSTANBUL (UHA) - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ