HACIBEKTAŞ-I VELİ KÜLTÜR DERNEĞİ YENİ BAŞKANI BATTAL SÜLÜK OLDU

Eskişehir Hacıbektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin 16. Seçimli Genel Kurulu bugün Cemevi Dilan Davet düğün salonunda gerçekleşti

HACIBEKTAŞ-I VELİ KÜLTÜR DERNEĞİ YENİ BAŞKANI  BATTAL SÜLÜK OLDU

Eskişehir Hacıbektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin 16. Seçimli Genel Kurulu bugün Cemevi Dilan Davet düğün salonunda gerçekleşti. Hüseyin Çelik ve Battal Sülük’ün yarıştığı iki adaylı genel kurulda Hüseyin Çelik 649 oy alırken, Battal Sülük 667 oy alarak derneğin yeni başkanı oldu.

Genel Kurula CHP Milletvekilleri Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce ve CHP İl Başkanı Talat Yalaz da katıldı.

Gençleri bağnaz zihniyetten uzak tutacağız
Genel Kuruldaki konuşmasında son yıllarda yapılan yanlış politikalardan ve sahte din tüccarlarından dolayı gençlerin deist ve ateist düşünceler beslediklerine dikkat çeken Battal Sülük, “Konferanslar düzenleyeceğiz. Soru-cevap şeklinde paneller düzenleyerek gençlerimizi bağnaz zihniyetin uzağında tutacağız. Arsamız Sosyal Donatı alanı olarak belirlenmiştir. Bürokratik işlerin tamamlanması sonrasında, çeşitli projelerle karşınıza çıkıp bizim için en iyisi olacak şekilde planlandıktan sonra ilk kazmayı sizlerle birlikte vuracağız. Yönetimim ve sizlerle birlikte 6-14 yaş çocuklarımıza ‘Aleviliği Nasıl Öğretebiliriz’ isimli kitap, tiyatro ve sinema etkinlikleri yapmayı planlıyoruz. Atalarımızın da dediği gibi ‘Ağaç yaş iken eğilir’ düşüncesi ile hareket ederek; Çocuklarımıza yolumuz ve erkanımız ile ilgili kitaplar dağıtıp, onları okumaya teşvik ederek ve küçük ödüller vererek Cemevine gelmelerini, yolumuzu benimsemelerini sağlayacağız. Çocuklarımızla birlikte turnalar gibi cemler yapıp semahlar döneceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Battal Sülük’ün yönetim listesi ise şu şekilde;
Kazım Yılmaz, Süleyman Bakır, Muharrem Çimen, Erçin Kütük, Engin Horuz, Serkan Gölpek, Murat Sarısu, İlkay Sezgün, İsmail Durur, Sevgi Ergölen, Ali Genç, Fatma Karaduman.

ESKİŞEHİR (UHA) - SALİH GÜVEN

BELEDİYELER

EKONOMİ