GELİBOLU’DA TAKSİ DURAĞININ MÜDAVİMLERİ OLAN GÜVERCİNLER İMECE USULÜYLE BESLENİYOR

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki iskele merkezindeki taksi durağının müdavimi olan Güvercinler burada taksiciler ve minibüsçüler tarafından imece usulüyle besleniyor

Gelibolu’da Taksi Durağının Müdavimleri olan Güvercinler imece usulüyle besleniyor

Gelibolu İskele Merkezi'ndeki taksi durağının düzenli ziyaretçileri arasında yer alan güvercinler, taksiciler ve minibüs sürücülerinin katkılarıyla besleniyor. 25 yıldır Gelibolu'da taksi işleten 55 yaşındaki Yaşar Başar ve Erdinç Mahcup ve diğer taksiciler, bir yıl önce durağın önünde ekmek ve simit kırıntılarını yiyen güvercinlerin sayısının artmasıyla birlikte harekete geçti.

Başar ve diğer taksiciler, evlerinden getirdikleri bayat ekmekleri ıslatıp ufalayarak güvercinlere beslemeye başladılar. Ancak, güvercin sayısı arttıkça bu yöntem yetersiz kaldı. Bunun üzerine, Gelibolu-Eceabat ve Gelibolu-Çanakkale güzergahlarında çalışan minibüs sürücüleri de yardıma koştu. Minibüsçüler, güvercinlerin beslenmesine destek olmak için buğday getirdiler.

Güvercinler, günde iki kez taksi durağını ziyaret ediyor ve artık taksicilere alışmış durumda. Erdinç Mahcup, güvercinlere yem vermekten memnuniyet duyduğunu belirterek, "Onlar bize, biz onlara alıştık. Yem döktüğümüzde birer ikişer gelmeye başlıyorlar. Eksik geldiklerinde gözlerimiz diğerlerin arıyor" dedi. Başka bir taksici olan Yaşar Başar da, "Gün doğumuyla birlikte bir grup geliyor, onları besliyorum. Öğlen olduğunda sayılarımız artıyor. Yan tarafta sulukları da var. Allah razı olsun, minibüsçü arkadaşlar da köylerinden buğday getiriyorlar" şeklinde konuştu.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ