GAFFAR OKKAN’SIZ 3310 FİLMİNİN GALASI YAPILDI

23 yıl önce uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın hayatından esinlenilerek çekilen 3310’dan Tüm Birimlere filminin galası Diyarbakır Forum AVM’de yapıldı.

Gaffar Okkan’sız 3310 filminin galası yapıldı

Başrolünü Hakan Meriçliler, Ayhan Taş, İzzet Çivril, İskender Bağcılar gibi ünlü oyuncuların paylaştığı 3310’dan Tüm Birimlere filminin Senaristliğini ve yönetmenliği Mardinli yönetmen Mazlum Yiğit üstlendi. Diyarbakırlı müzisyen İbrahim Candan’da konuk oyuncu olarak yer aldı.

Filmin galasında sunumu aynı zamanda filmde komiser yardımcısı rolünü üstlenen Nihal Savaç yaptı. Filmin galasının açılış konuşmasına yapan Hakan Meriçliler, filmin ikincisi yapılmak üzere antlaşmalar yapıldığını izleyicilerin ilgisine göre kesinleşeceğini anlattı.

Filmde emekli bir öğretmeni canlandıran oyuncu Osman Koyun ise “bütün samimiyetinize güvenerek söylüyorum buraya bir önyargı ile geldim ama buradaki insanların güzel kalbini gördüm çok sevdim” ifadelerini kullandı. 

Galada Gaffar Okkan’ın arkadaşı olan eski futbolcu ve Diyarbakırspor teknik direktörü Güvenç Kurtar’da bir konuşma yaptı.

Galada en çok ilgiyi Ciğerci Salih gördü

Filmde Ciğerci Salih karakterini canlandıran Diyarbakırlı oyuncu Ramazan Özgören, kullandığı Diyarbakır ağzı ve rolüyle izleyicileri güldürdü. Film gösterimine verilen arada bir çok izleyici filmdeki “Kançepekli” ifadesini eleştirirken Özgören’e tebriklerini ileterek fotoğraf çektirdi. 

Gaffar Okkan olmadan hikayesi anlatıldı

Filmin galasında yapılan konuşmalarda sürekli Gaffar Okan filmi olmadığı vurgulandı. Diyarbakırspor eski teknik direktörü Güvenç Kurtar’ın Gaffar Okkan sözleri ardından araya giren Hakan Meriçliler, “Düzeltme yapmak zorundayım, yanlış anlaşılma olmasın. Bu film bir Gaffar Okkan filmi değil, bir esinlenme söz konusu olabilir ama realitenin bununla hiç alakası yok” ifadelerini kullandı. 

Film sahnelerinde Gaffar Okan ifadesi ve ismi yer almazken filmin ana karakterini oluşturan emniyet müdürünün ismi hiç yer almadı.

Hizbullah, sakallı ve sarıklı mafya üyeleri ile canlandırıldı 

23 yıl önce uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın faili olduğu ifade edilen Hizbullah örgütüne filmde değinilmezken kötü mafya tabiri üzerinden sakallı ve sarıklı mafya üyeleri ile Hizbullah canlandırılması seyircilerin gözünden kaçmadı. Filmin final sahnesinde ise bu mafya üyeleri, canlandırılan emniyet müdürü karakterine bombalı saldırı düzenledi.

DİYARBAKIR (UHA) - ROJAN MAMO

BELEDİYELER

EKONOMİ