ESKİŞEHİR'İN ÜNLÜ SİYASETÇİSİ SEBAHATTİN TETİK'E YENİ GÖREV

ÜNLÜ SİYASETCİ SEBAHATTİN TETİK İC ANADOLU BELEDİYELER BİRLİGİ MECLİSİNE SEÇİLDİ.

ESKİŞEHİR'İN ÜNLÜ SİYASETÇİSİ SEBAHATTİN TETİK'E YENİ GÖREV

 Ankara’da İç Anadolu Belediyeler Birliği’nin 69. Olağan Meclis Toplantısında komisyon üyeliği seçimleri de yapıldı. Eskişehir ilinin sevilen ismi Avrupa Türkleri Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Platformu Başkanı ve Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Sebahattin Tetik, Özel Projeler, Fonlar ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu üyeliğine seçildi. 

SEBAHATTİN TETİK KİMDİR?

23.01.1969 yılında Emirdağ'ı Gözeli köyünde doğmuş Boynuyoğunlu (18 köy) aşireti mensuptur. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir çifteler ilçesinde tamamlayıp, Hollanda'nın Amsterdam kentinde (5yılını), Belçika'nın Gent şehrinde 30 yılını geçiren Tetik, burada gıda ve finans sektöründe 20 yıl iş adamlığı yapmıştır. Gent iş adamları derneği kurucu üyesidir.

Son 6 yıldır Türkiye'ye yerleşen Tetik, burada yaşadığı sıkıntıları göz önünde bulundurarak gurbetçi vatandaşlarımızın da aynı zorlukları yaşamamaları için onlara bir nevi Türkiye-Avrupa arasında bir köprü olmak adına ekibiyle birlikte  Avrupa Birliği Türkleri Kültür ve Dayanışma Platformunu 27.08.2020 tarihinde kurdu. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde CHP Odunpazarı Belediyesi Meclis üyesi seçildi. 

ESKİŞEHİR (UHA) - SALİH GÜVEN

BELEDİYELER

EKONOMİ