ERDOĞAN KAYBETTİ

Türkiye, 31 Mart yerel seçimlerine gitti. Katılımın düşük olduğu yerel seçimlerde sandıklar açıldıktan sonra Türkiye haritası kırmızıya boyandı.

ERDOĞAN KAYBETTİ

Türkiye, 31 Mart yerel seçimlerine gitti. Katılımın düşük olduğu yerel seçimlerde sandıklar açıldıktan sonra Türkiye haritası kırmızıya boyandı. Cumhuriyet Halk Partisi, 1977'den bu yana ilk defa birinci parti oldu. Ankara ve İstanbul'da ilçelerin çoğunluğu ile birlikte meclis çoğunluğunu da CHP aldı. Adıyaman, Amasya, Afyon, Uşak, Manisa, Bursa, Balıkesir gibi önemli şehirleri de AK Parti'nin elinden almış oldu.

CHP, aldığı büyükşehir sayısını 2019'a göre arttırırken AK Parti kaybetti. Bunun en büyük sebebinin Türkiye'de devam eden ekonomik kriz ve ev kiralarının emekli maaşını geçmesi olduğu belirtiliyor. Emeklilerin geçim sıkıntısı en büyük sebep olarak ortaya konuluyor. Aynı zamanda 2006 doğumlu olan ilk defa sandığa giden ve aldığı harçlık ile sandviç alamayan öğrenciler de Erdoğan'a büyük yenilgi yaşattı. İktidar dışında hiçbir partinin ittifak kurmadığı seçimde halk kendi ittifakını kurdu. İktidarın karşısında güçlü olan CHP de birleşti ve iktidara mesaj verdi. AK Parti ile birlikte Demokratik Sol Parti ve İYİ Parti'nin kaybettiği seçimde CHP ve Yeniden Refah Partisi kazandı. CHP, uzun yıllar sonra birinci parti olsa da manşetler, CHP yerine Erdoğan kaybetti olarak atıldı.

İZMİR (UHA) - HÜSEYİN ERGÜN

BELEDİYELER

EKONOMİ