ELAZIĞ STK PLATFORMUNDAN AĞIR HASARLI BİNALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak Elazığ STK Platformu dönem sözcüsü Heybet Öztekkeli şu açıklamalarda bulundu;

ELAZIĞ STK PLATFORMUNDAN AĞIR HASARLI BİNALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

ELAZIĞ / UHA 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen iller arasında olan Elazığ'da ağır hasarlı binaların oluşturduğu tehlikeyle alakalı Elazığ STK Platformu dönem sözcüsü Heybet Öztekkeli tarafından bir açıklama yapıldı.

Konuyla ilgili olarak Elazığ STK Platformu dönem sözcüsü Heybet Öztekkeli şu açıklamalarda bulundu;

"Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralı vatandaşlarımızın  bir an önce sağlıklarına kavuşması tek temennimizdir. 

"Deprem sonrası özellikle Elazığ'da faaliyette bulunan  STK'larımızın yöneticileri, temsilcileri ve üyeleri büyük bir birliktelik örneği göstererek, komşu şehrimiz Malatya'dan başlayarak depremden etkilenen tüm illere hızlı bir şekilde ulaşarak vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yardımlarını ulaştırdılar. Daha sonra Valiliğimizin koordinasyonunda bir veri ağı oluşturularak bu yardımların sağlıklı bir şekilde aktarımı ve bilgilerinin online sistemde tutulması sağlandı. Ben tüm STK'larımıza bu örnek dayanışmaları için en içten teşekkürlerimi surunuyorum. Sağolsunlar. Allah onlardan razı olsun. Zaten Elazığ'da son dönemde STK'larımız arası birliktelik ve koordinasyon çok güzel bir şekilde artmış durumda. Bunu ziyaretlerimizi ve istişarelerimizde gözlemleyebiliyoruz. 

Deprem sonrası bizi en fazla tedirgin eden konulardan biri ağır hasarlı binaların durumuydu. Ne yazık ki tahmin ettiğimiz gibi ağır hasarlı binalar şehir için büyük tehlike arz etmeye başladı. Elazığlı vatandaşlar her yeni güne ağır hasarlı binalarda meydana gelen yangın, hırsızlık ve göçük gibi haberlerle uyanıyorlar. Bu durum toplumsal psikoloji açısından sıkıntılı bir durumdur. Geçtiğimiz günlerde Elazığ Belediyesi'ne ait bir aracın ağır hasarlı binanın önünde oluşan çukurun içine düşmesi tehlikenin büyüklüğünü gözler önüne serdi bir kez daha. Biz bu konuyla ilgili olarak sorumluluklarımız gereği ilgili kurumlar ve milletvekillerimizle görüşmeler gerçekleştirdik. Ağır hasarlı binaların yıkım sürecinin hızlandırılması konusunda gereken çalışmaların ivedilikle başlayacağını belirttiler. Bizlerde STK Platformu olarak konunun takipçisi olacağımızı ve ilgili kurum ve milletvekillerimiz tarafından iletilen bilgiler ışığında yıkım süreçlerinin hızlanacağını umuyoruz. Konuyla ilgili olarak belirli aralıklarla kamuoyuna açıklamalarımızı yapacağız. Bizler Elazığ STK Platformu olarak şehrimiz için gereken neyse onu yapacağız ve tüm sorunların takipçisi olacağız." dedi. 

BELEDİYELER

EKONOMİ