DUMLUPINAR ŞEHİTLERİ GELİBOLU’DA ANILDI

Çanakkale Boğazında 1953 yılında Dumlupınar denizaltısının batması sonucu şehit olan 81 denizci için Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde anma töreni düzenlendi

Dumlupınar şehitleri Gelibolu’da Anıldı

Dumlupınar şehitleri Gelibolu’da Anıldı

Çanakkale Boğazında 1953 yılında Dumlupınar denizaltısının batması sonucu şehit olan 81 denizci için Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde anma töreni düzenlendi

Çanakkale Boğazında 1953 yılında Dumlupınar denizaltısının batması sonucu şehit olan 81 denizci için  Gelibolu ilçesinde anma töreni düzenlendi.

Çanakkale Boğazı’nda 4 Nisan 1953’te Nara Burnu önlerinde İsveç bayraklı gemiyle çarpıştıktan sonra batan Dumlupınar denizaltısında şehit olan 81 denizci, facianın 71’inci yılında fener altı mevkinde bulunan Denizaltı Şehitler anıtında düzenlenen törenle anıldı.

Gelibolu Denizaltı Sevenler Derneği tarafından düzenlenen anma töreni saygı duruşunda bulunulması  ve ardından istiklal marşının okunması ile  başladı.

Ardından, Denizaltı Sevenler Derneği Gelibolu Temsilcisi Kemal Dalgıç tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Dalgıç konuşmasında, “biraz önce saygı duruşunda bulunduğumuz tarihi kahramanlıklar yaşanmış bu topraklarda manevi eserini dikerek, her yıl 4 Nisan günü ruhlarını şahdettiğimiz kabirleri engin denizler olan 247 Denizaltı şehitlerimizin 71. yılı anma töreni için burada toplanmış bulunuyoruz. Burada bulunan herkese sonsuz şükranlarımı sunarım. Gelibolu kahramanlıklar şehridir. Gerek denizlerde, gerekse yarım ada topraklarında onlarca şehidin yattığı bir yerdir. Gelibolulu olarak, şehitlerimizle iftihar ederek onları bağrımıza basıyoruz. Bu vatan onların bize bıraktığı bir armağandır. Şehitlerimiz, “vatan sağolsun” diyerek şehit olmuşlardır. 1986 yılında kurulan benimde Gelibolu temsilcisi olarak görev yaptığım deniz altı severler ve Türk Şehitler Vakfı Gelibolu’ya şehitlerimizi temsil etmek için bu anıtı yaptırmıştır. Hava şartları dolayısıyla ulusal anıtımızda yıpranıyor. Anıtımızı onaran belediye başkanımıza ayrıca teşekkür ederim. Bizler rüzgarın yönünü değiştiremiyez ama, yelkenlerimizin yönünü değiştirebiliriz. Bu duygularla Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Atatürk olmak üzere tüm vatan için canlarını veren şehitlerimizin ruhları şat olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.  

Konuşmanın ardından Denizciler andı okundu. Sonrada Gelibolu kaymakamı Bekir Abacı, 2.Kolordu komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Gelibolu belediye başkan yardımcısı Selçuk Bartan ve Denizaltı Sevenler Derneği Gelibolu Temsilcisi Kemal Dalgıç tarafından şehitler anısına denize çelenk bırakıldı ve tören sona erdi.

Törenlere, Gelibolu kaymakamı Bekir Abacı, 2.Kolordu komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Gelibolu belediye başkan yardımcısı Selçuk Bartan, Denizaltı Sevenler Derneği Gelibolu Temsilcisi Kemal Dalgıç, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri askeri erken ve vatandaşlar katıldı.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ