CUMHURİYETİN 100. YILI SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE COŞKUYLA KUTLANDI

ORTAK DERSLER BÖLÜM BAŞKANI PROF. DR.  SIRMALI: “CUMHURİYET, VATAN TOPRAĞINI SAVUNMAK İÇİN AÇLIKLA, YOKLUKLA, SEFALETLE MÜCADELE EDEN, KANINDAN CANINDAN VAZGEÇEN YÜCE TÜRK MİLLETİ’NİN EN BÜYÜK ZAFERİDİR”

CUMHURİYETİN 100. YILI SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE COŞKUYLA KUTLANDI

SANKO Üniversitesi, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak "Derneklerden Cumhuriyete" başlıklı bir program düzenledi. Program, SANKO Üniversitesi Tiyatro ve Dans Kulübü tarafından organize edildi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Utku Aslan'ın sunumuyla gerçekleşti.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, açılış konuşmasında Cumhuriyetin kuruluş sürecine ve Atatürk'ün liderliğindeki zaferlere vurgu yaptı. Prof. Dr. Dağlı, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'ndaki fedakarlıklarının ve çabalarının Cumhuriyetin ilanını mümkün kıldığını belirtti. Ayrıca, Kurtuluş Savaşı sonrası yaşanan zorlukları ve Cumhuriyetin ilanının önemini anlattı.

SANKO Üniversitesi olarak, Atatürk'ün ilkelerinin ışığında yetişmiş, fikri ve vicdani özgürlüklere sahip gençler yetiştirmenin önemine değinen Prof. Dr. Dağlı, "Vatanını en çok seven, vazifesini en iyi yapandır." prensibi doğrultusunda eğitim vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Ayrıca, "Derneklerden Cumhuriyet'e" başlıklı sunumuyla Ortak Dersler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şahin Abdullah Sırmalı da katılımcılara Cumhuriyetin vatan savunmasının bir zaferi olduğunu hatırlattı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, egemenliğin millete ait olduğu yeni bir Türk Devleti kurma amacı doğrultusunda Cumhuriyeti ilan ettiğine vurgu yaptı.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ