CUMHUR İTTİFAKI'NIN İSTANBUL ADAYI MURAT KURUM SEÇİM STARTINA BAŞLADI

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Eyüpsultan ve Fatih'te esnafı ziyaret etti. Murat Kurum, "İnşallah 31 Mart akşamı da büyük bir bayram havasıyla, büyük bir şölenle İstanbul'umuzun anahtarını geri alacağız" şeklinde konuştu

CUMHUR İTTİFAKI'NIN İSTANBUL ADAYI MURAT KURUM SEÇİM STARTINA BAŞLADI

Murat Kurum, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve AK Parti ilçe belediye başkanları ile sabah namazını Eyüp Sultan Camisi'nde kıldı. Eyüp Sultan Türbesi'ni de ziyaret edip dua eden Kurum, daha sonra vatandaşlara çorba, simit, börek ve irmik helvası ikram etti.

Buradaki programının ardından Kurum ve beraberindekiler, Fatih Camisi'nin haziresindeki Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ne ve eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın kabrine ziyarette bulundu.

Kurum, burada şunları söyledi:

"İstanbulluların bize ihtiyaç duyduğu her anda yanlarında olacağız. Bu manevi iklimde, bu kutlu şehirde onlarla, tüm İstanbullularla el ele, kol kola yürümeye devam edeceğiz. Bizi hep sokakta göreceksiniz. İş yaparken, çalışırken göreceksiniz. Ulaşım çilesini bitirirken göreceksiniz. Deprem riskini ortadan kaldırırken göreceksiniz. Milletimizin dertlerine çözüm ararken göreceksiniz. Hiçbir zaman polemiklerin içinde olmayacağız."

"Teşkilatımızla mayıs seçimlerinin hemen ardından 'Yeniden İstanbul' diyerek sahaya çıktık. 39 ilçemizde, 964 mahallemizde vatandaşımızın, milletimizin ne eksiği var ne sorunu var hepsini takip ettik, not aldık, uzman arkadaşlarla bu süreçleri tek tek değerlendirdik. Öne çıkan konularımız belli. Başta ulaşım, deprem riskimiz, kentsel dönüşüm, yine bu manada yeşil alan eksikliği, sosyal donatı eksikliği, İstanbul'un güvenliği, huzuru... Yani huzurla yaşayacağımız bir iftihar tablosu olacak."

Murat Kurum, riskli bir yapı kalmayıncaya kadar İstanbul'un deprem riskini bertaraf edecek adımları atacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Tarihten bahsediyoruz ve o tarihle geleceğimizi buluşturmak için de bu çalışmaları yürütmek durumundayız. Tarihe vefa, geçmişe saygı anlayışıyla biz 81 ilimize hizmetler yaptık. Burada da Fatih Belediye Başkanımız, beraber çalıştığımız mesai arkadaşlığı yaptığımız başkanımızla da birçok projeleri beraber gerçekleştirdik ki Tarihi Yarımada'ya ayrı bir önem göstereceğiz. İnşallah tecrübelerimizle, birikimimizle Fatih Belediye Başkanımızla olan uyumla birlikte Tarihi Yarımada'yı yeniden ihya edeceğiz."

Yeşiliyle, mavisiyle, iki kıtasıyla trafik karmaşasının giderildiği bir İstanbul'u inşa edeceklerini vurgulayan Kurum, sözlerine devam ederek:

"Şu an İstanbul'da 328 kilometre metro hattımız İstanbullu kardeşlerimize hizmet veriyor. Tabii mevcut yönetim bu hattı iki katına çıkaracağını ifade etmiş olmasına rağmen maalesef bu son 5 yılda sadece ve sadece 17 kilometrelik metro hattı ihalesi yaptılar. Yani böyle büyük bir metropolden bahsediyoruz ve bu metropolde toplu ulaşım oranına baktığınızda yüzde 28'lerde. Dünyadaki örneklere baktığınızda toplu ulaşım yüzde 50'lere gelmiş. Böylesi metropollerde toplu ulaşımı daha fazla kullanmak zorundayız. Yine İstanbul'daki bu trafik çilesini bitirebilmek için de alternatif güzergahlar, alternatif yollar yapmak durumundasınız."

Kurum, daha sonra Fatih'teki Fevzi Paşa Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. Bir dükkana girip çay içen Kurum, vatandaşlarla sohbeti sırasında İstanbul'u güzelleştirecek, insanların geleceğe umutla bakacağı adımları hep birlikte atacaklarını söyledi.

Kurum, deprem riskinin ortadan kalkmasıyla ilgili açıklamalarının ardından imar affıyla ilgili soru üzerine:

"Ülkemizdeki deprem riskini görmezden gelemeyiz. Deprem tehdidi emin olun bu ülke için terörle mücadele kadar önemlidir. Deprem riskini bertaraf etmek için de siyasi bir malzeme yapmadan siyaset üstü bir bakışla anlayışla İstanbul'un 5 bin 461 kilometrekare alanında çalışmalıyız. 39 ilçesinde çalışmalıyız. Bakın burada pazarın sonuna geldiğimizde vatandaşlarımız sorunlarını söylüyor. Diyor ki ‘Ev sorunum var. Mülkiyet sorunum var. Tapu sorunum var. Efendim belediye şu hizmetleri yapmadı.’ Dolayısıyla bunu dinlemek zorundasınız ki soruna çözüm bulasınız. 6 Şubat'ta Allah bir daha yaşatmasın bu milletimize, ülkemize 50 binin üzerinde canımızı kaybettik değerli arkadaşlar. Dolayısıyla biz bu acıları bir daha yaşamamak için kararlı bir şekilde siyaset üstü bir bakış açısıyla deprem dönüşümünü gerçekleştirmek zorundayız."

Hemen yarın deprem olacakmış gibi hazırlıkların yapılacağını ve uzun vadede kalıcı çalışmaların gerçekleştirileceğini belirten Kurum, şu değerlendirmede bulundu:

"O yüzden biz İstanbul'da hep şunu söylüyoruz. Tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar bu çalışmaları belediye başkanlarımızla birlikte yapıyor ve İstanbul'un deprem riskini bertaraf edecek adımları da kararlı şekilde atıyor olacağız. Hiçbir şekilde imar affı söz konusu değildir. Hiçbir şekilde imar affıyla ilgili bir gündemimiz yok, hiçbir zaman da olmadı. Yani şimdi muhalefet ne yapacağını şaşırdı. Açıkçası polemikler üzerinden gündem yaratmaya çalışıyorlar. İmar affı diye bir kanun çıkmadı. İmar Barışı çıktı. İmar Barışı da vatandaşımızın elektriğini, suyunu, doğal gazını alabilmesi amacıyla yapılmış bir düzenlemedir. O binanın sağlam olduğunu, o binanın riskli olmadığını ifade etmez ve barış dahilinde vatandaşımızın bu mağduriyeti gitsin diye yapılmış bir düzenlemedir. Dolayısıyla herhangi bir imar affı yok. Biz İstanbul'umuzun güzelliklerine güzellik katmak istiyoruz. O yüzden bu anlayışla çalışacağız."

Kurum, daha sonra Üsküdar Meydanı'ndaki AK Nokta’yı ziyaret ederek, vatandaşlara hitap etti.

"Yeniden İstanbul diyoruz. Şimdi İstanbul diyoruz. Sadece İstanbul diyoruz." diyen Kurum, tüm motivasyonu bu kente vereceklerini ifade etti.

Kurum, "İnşallah 31 Mart akşamı da büyük bir bayram havasıyla, büyük bir şölenle İstanbul'umuzun anahtarını geri alacağız. Anlaştık mı? O yüzden durmak yok, yola devam diyoruz. Hep birlikte çalışacağız" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un yeniden ehil ellere geçeceğini söyleyen Kurum şu şekilde konuştu:

"İstanbul'daki ulaşımda yaşanan trafik çilesi bitecek. İstanbul'un tek bir riskli yapısı kalmayıncaya kadar kentsel dönüşümdeki o endişesi bitecek. Yeşil alanlarının arttığı, mavisinin korunduğu, müsilaj tehlikesinin bir daha yaşanmadığı tarihinin, kültürünün, ecdadın bize bıraktığı eserlerinin kıymetinin bilindiği, değerinin bilindiği, gençlerin burada İstanbul'un bir parçası olarak, bir değeri olarak her sürecinde yönetimine katkı sunduğu, kadınlarla el ele, kadınlarla üreterek, kadınlarla orada İstanbul'un 964 mahallesinde kimin ihtiyacı varsa hak eden... Az önce bir gencimiz diyor ki 'Benim ihtiyacım vardı. Ben Burs alamadım. Başvurdum ama burs alamadım.' Hani nerede hak, hani nerede hukuk, hani nerede adalet? Biz adaletli olacağız. Herkese hak ettiği saygıyı, hak ettiği değeri göstereceğiz."

UHA Haber Merkezi - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ