AK PARTİ'NİN MALATYA ADAYI, SAMİ ER OLDU

Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Sami Er'in, AK Parti'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu kesinleşti.

AK PARTİ'NİN MALATYA ADAYI, SAMİ ER OLDU

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi siyasi partiler adaylarını açıklamaya devam ederken, AK Parti'nin adayları da netleşmeye başladı. Kamuoyunun merakla beklediği Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı da belli oldu.

AK Parti’de yarın yapılacak olan aday tanıtım toplantısı öncesi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kim olacağı merak ediliyordu. Mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan ile 2008-2011 yılları arasında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yapan Sami Er’in isimleri ön plana çıkarken, toplantı öncesi isim netleşti.

Sami Er'in, AK Parti'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu bilgisi alındı.

Sami Er, 1963 yılında Malatya'da dünyaya geldi ve eğitim hayatına aynı şehirde başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği eğitimi aldı. Askerlik görevini tamamladıktan sonra çeşitli projelerde kontrol mühendisi olarak görev aldı. Er, İstanbul Bağcılar Belediyesi'nde Mühendis olarak göreve başladıktan sonra zamanla çeşitli kademelerde bulundu. İstanbul'daki belediyelerde ve şirketlerde önemli roller üstlendi. Büyükçekmece Yakuplu Belediyesi'nde Fen ve İmar Planlama Müdürlüğü, Fatih Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı gibi görevleri üstlendi. 2008 yılında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atanan Er, çeşitli kuruluşlarda yöneticilik yaptı. 2011'e kadar bu görevleri sürdürdü. 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak atanan Sami Er, evli ve 4 çocuk babasıdır.

UHA Haber Merkezi - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ