AK PARTİ'NİN İSTANBUL ADAYI NETLEŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde açıklayacağı 12'si büyükşehir, 28 belediye başkan adayından biri de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak. Bu ismin eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olacağı kulislere yansırken edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Murat Kurum'a adaylığını tebliğ etti

AK PARTİ'NİN İSTANBUL ADAYI NETLEŞTİ

Ekrem İmamoğlu'na karşı 31 Mart'ta İstanbul'u yeniden AK Parti'ye kazandırmak adına yarışacak olan Murat Kurum'a adaylığı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tebliğ edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında son 24 saate kadar Ergün Turan ve Murat Kurum'un isimleri vardı.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı için yarın gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12’si büyükşehir olmak üzere 28 belediye başkan adayını İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek toplantıda açıklayacak.

Sosyal medyadan yayınlanan videoda konuşan Murat Kurum, İstanbul için AK Parti'den aday olduğunu resmen açıkladı. Murat Kurum'un açıklaması şöyle: "Arkadaşlarımızla birlikte 16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız, Burada İstanbul'un karmaşasını, düzensizliğini ve insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte oradan kaldırmak için tüm ekibimizle birlikte çalışacağız". dedi.

Murat Kurum 2006-2008 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürü olarak görev yapmıştı. Murat Kurum ayrıca, 2009'dan 2018'e kadar Emlak Konut Genel Müdürlüğü görevindeydi.

 

 

İSTANBUL (UHA) - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ