AK PARTİ 12 BÜYÜKŞEHİR, 16 İL BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLAYACAK

Yerel seçimler yaklaşırken AK Parti'de adaylar belli oluyor. 12 büyükşehir ve 16 ilin adayı İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde pazar günü açıklanacak. Törenin saat 14.00'da başlaması bekleniyor. Geriye kalan 46 belediye başkan adayı ise 15 Ocak'ta Ankara'da duyurulacak. İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropol şehirlerin ilçe aday tanıtımlarına Başkan Erdoğan'ın katılması öngörülüyor.

AK PARTİ 12 BÜYÜKŞEHİR, 16 İL BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLAYACAK

Ocak ayı sonuna doğru tüm ilçelerin de açıklanacağını belirten AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "7-15 Ocak tarihlerinde sadece büyükşehir ve il belediye başkan adaylarımızı açıklayacağız. 15 Ocak'tan sonra da ilçe belediye başkan adaylarımızı ilan edeceğiz" dedi.

Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nda Anadolu Sohbetleri'nin Konuğu olan Yavuz, AK Parti'nin aday belirleme çalışmaları ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yavuz, "Ankara ve İstanbul'da bu seçimi alacağız. İmamoğlu ve Yavaş'ın her ölçüm yaptığımızda oyları biraz daha düşüyor. Zaman AK Parti'nin lehine işliyor" dedi.

Ali İhsan Yavuz'un açıklamalarında yer alan sözlerinden satır başları:

AK Parti geç mi kalıyor, sesleri yükseldi. Öngördüğümüz takvimde sapma yok. Geçen dönem bu işin bitişi ocak sonuydu, yine ocak sonunda bitirmiş olacağız. O dönemde kasımda açıklamaya başlamıştık, bu dönem ocakta başladık. Kasımda başlayan takvimi yine ocakta bitirmiştik. Yine Ocak sonunda bitireceğiz. Öngördüğümüz takvim Ocak sonuna kadar devam etmesiydi. Zaman baskısı yok öngördüğümüz şekilde gidiyor.

Çok iyi bir mutfak çalışması yaptık. 2020 yılından bu yana memnuniyet anketleri yaptık. Bazı illerde yılda 2-3 defa memnuniyet anketleri yaptığımız oldu. E- temayül yoklaması yaptık. Yüz yüze temayül yoklaması da yaptık. 'Mevcut başkandan memnun musunuz' diye sorduk ve yanına alternatif iki sütun daha bıraktık. Cumhurbaşkanımız yüz yüze temayül yaptı, herkesle konuştu. Temayüle katılan herkese söz verdi. Sizin tercihlerinizle listeyi yapacağız diye vurgu yaptı.

Planlamamıza göre ilçeler 15'ine kadar çokça hazır olur. Açıklar mıyız, Cumhurbaşkanımızın takdirine bağlı ama aday tanıtımımız illerle sınırlı kalabilir. Pazar günü hiçbir ilçe açıklanmayacak. Ocak sonuna geçmeden, aday açıklamalarını tamamlamayı planlıyoruz. İlçelerin de açıklanmasında geçen dönem tarihini geçmeyeceğiz.

Cumhur İttifakı ortaklarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Dün de bu görüşmeleri devam ettirdik. Geçen dönem HÜDAPAR bizim listelerden seçimlere girdi. Biz Yeniden Refah Partisi'nin de BBP'nin de girmesini arzu etmiştik. Ama böyle olmasının daha iyi olduğunu düşündüler. Herkesin ayrı programı tüzel kişiliği var, karşılıklı müzakere ederek bir noktayı yakalamaya çalışıyoruz. HÜDAPAR ile daha ileri mesafe aldık, ama bitmiş değil.

MHP ile meclis üyeliği hariç istişarelerimizi tamamladık. MHP ile uzun uzun çok bereketli müzakereler yaptık. Bakış açımızı baştan koyduk. Tek tek AK Parti ve MHP'nin karından önce Cumhur İttifakı karı hesap ederek çalışma yürüteceğiz dedik. 13 toplantı yaptık. Zaman baskısı hissetsek yarım saatte anlaşırdık. İlleri paylaştık. 5 ilde MHP adaylarını destekleyeceğiz. 24 ilde bizim adaylarımızı MHP destekleyecek. 22 ilde de rekabet olacak.

Açıklanacak 12 büyükşehir şu şekildedir;

İstanbul, Muğla, Kocaeli, Erzurum, Eskişehir, Balıkesir, Bursa, Aydın, Samsun, Mardin, Denizli, Ordu

Büyükşehirler dışında açıklanacak 16 il ise şu şekildedir;

Artvin, Bayburt, Giresun, Elazığ, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Isparta, Yalova

UHA Haber Merkezi - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ