ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİNDE GAZZE’YE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Üniversite mensupları, İsrail'in Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu kampa düzenlediği insanlık dışı saldırıyı protesto etti.

Adıyaman Üniversitesinde Gazze’ye Destek Yürüyüşü Düzenlendi

ADYÜ Kültür ve Medeniyet Topluluğu, ÜNİAK Topluluğu, İlmi ve Fikri Araştırmalar Topluluğu, Diyanet Gençlik Topluluğu, Genç Yeşilay Topluluğu, Genç Kızılay Topluluğu ve Yeniler Topluluğu tarafından organize edilen protestoya katılım geniş oldu. 

Eğitim Fakültesi önünde toplanan grup ellerinde Filistin bayrakları ile tekbir getirip İsrail aleyhine “Müslüman zulme sessiz kalamaz”, “Soykırıma Dur De!”, "Özgür Filistin” ve "Boykot Et, Dua Et, Mücadele Et!” sloganları attı.
Adıyaman Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş’in de hazır bulunduğu protesto gösterisine çok sayıda akademik, idari personel ve öğrenci katıldı.

Grup adına açıklama yapan ADYÜ Kültür ve Medeniyet Topluluğu Başkanı Hüseyin Çayır, Gazze’deki soykırımın her gün daha da büyüdüğünü ve tüm dünyanın olanlara tepki göstermesi gerektiğinin altını çizdi.
Topluluk Başkanı Çayır; milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyi göç, kıtlık ve ölümle sınayan İsrail yayılmacılığının; insanlığın utanç tablosu olarak değerlendireceği soykırım halini aldığını söyledi.

Rektör Keleş: “Dünyanın Yükü Her Zamankinden Daha Ağır”
Basın açıklamasının ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş, binlerce Filistinlinin savaş hukukunun hiçe sayılarak katledildiğine vurgu yaparak, “Geçtiğimiz ekimden bu yana dünya bir insanlık katliamına sahne oluyor. 36.000’i aşkın Filistinli savaş hukukunun hiçe sayıldığı saldırılarda hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin çoğunluğunu bebekler, çocuk, kadın ve yaşlılar oluşturmakta. Hastanelerde tedavi görürken, güvenli bölgede olduklarını düşünürken hatta yardım için orada bulunurken bile insanlar İsrail’in hedefi olmakta. İnsanlığın İsrail eliyle topyekûn ortadan kaldırılmaya çalışıldığına hep birlikte ve ne yazık ki daha da kötüleşen biçimlerde tanık oluyoruz. Dünyanın yükü bu günlerde her zamankinden daha ağır. Zalimin karşısında zulmü duyurmakta ve mazluma el uzatmakta dünya olarak zorlanıyoruz. Gazze bir mezarlığa döndü. En temel insani ihtiyaçlara erişilemiyor, hizmetlerden yararlanılamıyor. Bombalardan şimdilik kurtulanlar ölüm kalım savaşlarına devam ediyor.  Bizler Adıyaman Üniversitesi olarak bu vahşeti, insanlık dışı bu kıyımı kesinlikle kabul etmiyoruz. Dünya vicdanını bu katliama dur demeye davet ediyoruz. Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde soykırım yapan İsrail’i ve destekçilerini şiddetle kınıyoruz. BM Güvenlik Konseyini uluslararası barış ve güvenliği sağlama adına yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Son olarak, Refah'ta yerinden edilmiş binlerce Filistinli'nin sığındığı çadır kente düzenlenen ve en az 45 Filistinli'nin hayatını kaybettiği elim saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İsrail’in masum sivillere yönelik bu soykırım eylemleri, uluslararası hukukun ve insan haklarının açıkça ihlalidir. Uluslararası toplumu, İsrail'in işlediği bu vahşete karşı sesini yükseltmeye ve Filistin halkının temel haklarını savunmaya çağırıyoruz. Filistinli kardeşlerimizin acısını yürekten paylaşıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” dedi.

Konuşmaların arından Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Emrullah Ergün tarafından Filistin'de hayatını kaybeden Müslümanlar için dua edildi.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ