CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İSTANBUL HAVALİMANI KAĞITHANE -GAYRETTEPE METRO HATTI ETABINI HİZMETE AÇTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul Hava Limanı Kağıthane - Gayrettepe Metro Hattı Etabı törenle hizmete açıldı. Hattın devreye girmesiyle birlikte havalimanı metrosu, metrobüse entegreli hale geldi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İSTANBUL HAVALİMANI KAĞITHANE -GAYRETTEPE METRO HATTI ETABINI HİZMETE AÇTI

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe etabının açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Açılışa, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhur İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, mülki idare erkanı, Ak Parti İstanbul il ilçe parti teşkilatları ve vatandaşlar katıldı.

Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe etabının hizmete alınmasıyla İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğunun 338,5 kilometreye çıktığını kaydetti.

Giderek ağırlaşan trafik sorunundan dolayı adeta omuzları çöken İstanbul'un yükünü hafifletecek bir projeyi daha hayata geçirmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını dile getiren Erdoğan, geçen sene İstanbul Havalimanı-Kağıthane Metrosu'nun açılışını yaparak bu önemli projeyi vatandaşların hizmetine sunduklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havakimanı'nı Gayrettepe'ye bağlayan Kağıthane-Gayrettepe kesiminin açılışını yapmak üzere bir arada olduklarını ifade etti.

Toplam 37,5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe-Kağıthane- Havalimanı Metrosu'nun İstanbulluların hayatını fevkalade kolaylaştıracağını dile getiren Erdoğan, 9 istasyondan oluşan ve hızı saatte 120 kilometreye ulaşan hattın günlük yolcu kapasitesinin 600 bin kişi olduğunu belirtti.

Etabın devreye girmesiyle Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arasının 30 dakikaya, Göktürk-Mahmutbey arasının 38 dakikaya, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı arasının 45 dakikaya, Taksim-İstanbul Havalimanı arasının 41 dakikaya, Taksim-Göktürk arasının 26 dakikaya, 4. Levent-İstanbul Havalimanı arasının 35 dakikaya ineceğini aktaran Erdoğan; 'Bu hattımızın da hizmete alınmasıyla İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğu 338,5 kilometreye çıkıyor. Biz söyledik mi yaparız, ortada bırakmayız. Belediye başkanlığından tutun daha sonra hükümete geldik. Hükümette de Ulaştırma Bakanlığı olarak bu yolları, bu hızlı tren hatlarını, yüksek hızlı tren hatlarını nasıl yaptıysak, aynı şekilde İstanbul'umuzda da bunu yaptık. Ama birilerini de hatırlayın. Maalesef hafriyatla ne yaptılar ? Kim olduğunu biliyorsunuz, benim söylememe gerek yok.' şeklinde konuştu.

Murat Kurum; 'İstanbul'da metro gitmeyen hiçbir ilçemiz kalmayacak'

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhur İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ise yaptığı konuşmada; 'İstanbullular mevcut CHP’li yönetimce bekletiliyor. Yılda 288 saat trafikte geçiyor. Trafik çilesi 3 buçuk yılı alıp götürüyor. Milletimiz bize 31 Mart sonrasına hazır olun diyor. Ekibimizle birlikte el ele vererek İstanbul’un 10 yıllık vizyonunu oraya koyduk. Canla başla çalışacağız. İlk beş yılın sonunda metro gitmeyen ilçemiz kalmayacak. İstanbul’un trafiğini büyük oranda iyileştireceğiz. 10 yılın sonunda trafik çilesi son bulacaktır. 31 Mart akşamı İstanbul’un evladı olmaya yoldaşı olmaya talibim. Bundan önce nasıl depremlerde sahalarda gördüyseniz, 31 Mart akşamı da sahada olacağız. Milletimiz için çalışacağız, çalışacağız.' dedi.

İSTANBUL (UHA) - MURAT ÖZDEMİR

BELEDİYELER

EKONOMİ