ADANA FİLİSTİN DAYANIŞMA PLATFORMUCA DÜZENLENEN TİYATRO OYUNU GÖZLERİ DOLDURDU

Adana Filistin Dayanışma Platformu Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde 'Filistin Yalnız Değilsin' konulu Tiyatro oyunu katılımcıların gözlerini dolduran anlar yaşandı. Tıklım Tıklım salonu dolduran izleyiciler Filistin Halkı için dualar etti. Tiyatro oyunu öncesinde Tuvalulara nakış nakış Ortaokul öğrencilerin resim eserlerinin aldığı sergi oldukça ilgi gördü. Öğrencilerin baş eseri Hanzala'nın sözleri oldukça tuvalde bir mücevher gibi yerini alması dikkat çekti. Ölümü Gözümüzde büyütmüşüz. Meğer Ölüm Gazze'de Çocuk İşiymiş' Öğrencilerin Yağlıboya çalışmaları satışa sunuldu. Gelir Filistinli savaş mağduru çocuklara gönderileceği kaydedildi.

Adana Filistin Dayanışma Platformuca düzenlenen tiyatro oyunu gözleri doldurdu

Adana Filistin Dayanışma Platformu Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde 'Filistin Yanlız Değilsin' konulu Tiyatro oyunu katılımcıların gözlerini dolduran anlar yaşandı. Tıklım Tıklım salonu dolduran izleyiceler Filistin Halkı için dualar etti. Tiyatro oyunu öncesinde tuvallara nakış nakış Ortaokul öğrencilerin resim eserlerinin aldığı sergi oldukça ilgi gördü. Öğrencilerin baş eseri Hanzala'nın sözleri oldukça tuvallda bir mücevher gibi yerini alması dikkat çekti. ' Ölümü Gözümüzde büyütmüşüz.Meğer Ölüm GAZZE'de Çocuk İşiymiş' Öğrencilerin Yağlıboya çalışmaları satışa sunuldu. Gelir Filistinli savaş mağduru çocuklara gönderileceği kaydedildi.

"Ve herşey bittiğinde, hatırlayacağımız tekşey düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızı sessizliğidir" 
Adana Filistin Dayanışma Platformu Başkanı Ali Aygın, 'Filistin Yanlız Değilsin' konulu Tiyatro oyunu öncesinde yaptığı koşuşmasında Özgürlüğün Temsilcileri olan Filistin, Gazze, cesaretli, kararlı cesur Halkını Selamladıklarını belirtti. Başkan Aygın; " Maskeli bir adam çıktı bütün maskelerin inmesine neden oldu. Direnişin sözcüsü maskeli adama ebubeydeye de selam olsun. Davası konusu Filistin olan özgür insanlarımıza da selam olsun. Siyonist Emperyalist güçlere karşı mutlaka zafer kazanılacaktır. Bizler buradan suskunluğun sesi oluyoruz olmaya devam edeceğiz. Çabalarımızı bir esenlik bildirisine dönüştürmek istiyoruz. Gazze de Siyonizm kardeşlerimizi açlık, ve susuzluk sıkıntısına neden oldular. Yardımların ulaşmasına dahi başarılı olamıyoruz. bu bakımdan Filistinin yanındayız demek olmuyor. Dernek olarak, Kültür, Sanat, etkinliklerimiz devam edecek. İzzet Begoviçin sözü ile sözlerime son vermek istiyorum. Ve herşey bittiğinde, hatırlayacağımız tekşey düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızı sessizliğidir. Biz hiçbirzaman sessiz durmayacağız" değerlendirmelerinde bulundu.    

Adana da çeşitli okullarda öğrencilerin Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde 'Filistin Yanlız Değilsin' konulu tiyatro oyunu ilgi ile izlendi. Öğrenciler profosyenelce sergiledikleri oyunları Filistinli çocuklara yönelik hikayeleri oldukça dikkat çekti. Tiyatro öncesinde sergilel yağlı boya resmler tuvallara işlenen Filistin Gazze çalışmalrı ise sergilendi. Serginin geliri ise Filistin ve Gazze de savaş mağduru çocuklara gönderilmek üzere satışa sunuldu. 
Hazala ismli çalışma ise gözleri doldurdu, Hanzala Nın sözleri bir karton kutuya nakşedilen sözler insanların gözlerini doldurdu;  ' Ölümü Gözümüzde büyütmüşüz.Meğer Ölüm GAZZE'de Çocuk İşiymiş'

Tiyatro oyuncuları ve Oyun Yazarı ile katkıda bulunanlara günün anısına plaketler verimesinin ardından sona erdi. 
 

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ