41.TÜRKİYE KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILDI

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 41'incisi düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla açıldı.

41.TÜRKİYE KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILDI

Fatih Camii avlusunda gerçekleştirilen fuara, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yanı sıra İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş'un yanı sıra çok sayıda yayıncı ve okuyucu katıldı.

Bu yıl "Filistin" temasıyla düzenlenen ve Fatih Camii Başimamı Kurra Hafız Metin Çakar'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan fuarın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İçinde bulunduğumuz ay, yeryüzünde en fazla okunan kitabın, hakkı batıldan, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden ayıran Kur'an-ı Kerim'in nazil olmaya başladığı mübarek Ramazan ayıdır. Bu müstesna zaman diliminde, Kur'an ayının manevi ikliminde bu anlamlı ve değerli buluşmayı, yayınlarıyla, gayretleriyle ve maddi-manevi imkânlarıyla zenginleştiren bütün yayıncı dostlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kitap fuarını oruç ibadetinin kalplere huzur, ruhlara dinginlik veren Ramazan ayında bilgi ve bilinç düzeyinde bir farkındalık oluşturmak için geçmişten bu yana düzenlediklerini kaydeden Erbaş, "Bu yıl iki farklı noktada, 15-30 Mart arasında kitapseverleri ağırlayacak olan fuarlarda, 150'den fazla yayınevinin binlerce kitabını kitapsever kardeşlerimizle buluşturacağız. Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii'nde, İstanbul'da ise şu an huzur veren atmosferini teneffüs ettiğimiz Fatih Camii'nde gerçekleşecek fuarlarda, ilim, edebiyat, tarih, kültür, sanat, aile, genç, çocuk gibi pek çok alanda yayınlanmış nitelikli kitapları okuyucuyla buluşturacağız. Fuar süresince gerçekleştirilecek söyleşi ve imza günlerinde yazarları, kitapseverlerle buluşturacak; bunun yanı sıra çeşitli kültürel etkinlikler ve özellikle çocuklara yönelik aktiviteler gerçekleştireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş'un yaptığı dua ve kurdele kesimiyle açılışı gerçekleştirilen kitap fuarını gezdi. Fuar, çeşitli söyleşi, imza günleri ve çocuklar için yapılacak etkinliklerle 30 Mart tarihine kadar devam edecektir.

 

İSTANBUL (UHA) - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ