DEMOKRASİDE BİRLİK VAKFI 30.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Çok sayıda dernek üyeleri, siyasi parti üyeleri ile davetlilerle, diğer misafirler katıldı.

DEMOKRASİDE BİRLİK VAKFI 30.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Kuruluş yılı 1993 olan milli birlik ve bütünlük sağlamak amacı güden Demokraside Birlik Vakfi,30.kuruluş yıldönümünü kutlama programını, 23 Aralık 2023 günü 13:15-17:00 saatleri arasında Ankara'da Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Salonunda gerçekleştirdi. 

Adı geçen vakıf 30.kuruluş yıldönümü münasebetiyle resepsiyon verdi. Ardından tanıtım  video gösterimi yapıldı. Daha sonra da, panel düzenlendi. 

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Demokraside Birlik Vakfi Başkanı Mehmet Bozdemir özetle şöyle konuştu. 

İnsanlar önemlidir. İnsanlar biraraya getirilirse değerler artar. Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlandı. Cumhuriyete geçiş yeni devlet değil, Osmanlı'dan geçiştir. Monarşiden Cumhuriyete geçiştir. 

Dünya'da birçok ülke Monarşiden Cumhuriyete geçiş yaptı. Bu geçişler çok kanlı geçişlere sahne oldu. Ancak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyete geçişi kansız başardı.O günkü meclisin basireti,milletimizin azmi Cumhuriyete geçişi gerçekleştirdi. 

Birleşmiş Milletler  (BM)'in yaptığı insani endeks ve refah endeksinin ortaya koyduğu konu;müspet olan şeyler de demokrasisi üstün olanlarda var olduğudur. 

Letona ,Litvana gibi ülkeler demokrasiye geçtikten sonra, milli gelirlerini arttırdılar.Milli gelirlerini 25 000 $ civarına kadar çıkardılar. Niye?Çünkü demokrasiye geçtiler. 

Muhtelif dönemlerde yeni anayasa şart dedik. hala yapılamadı. Rant 3 şeyden beklenmez.

---Siyasetten. Sorunları mühendis,öğretmen çözemez.Siyasetçi çözecek. 

---Sivil Toplum Kuruluşları  (STK) hizmetlerinden.Bazıları arka bahçe olmuşlardır.Biz birşey beklemiyoruz. 

---Din 

Sıralanan bu 3 şey zedelenirse çürür. Ahlak erozyonundan bahsedilir.

Bütün siyasetçilere sesleniyorum. Bu devlete birşey olmaz. Korku siyaseti olmaz. Bu değişmeli. İstiklal Marşı korkma ile başlıyor. İnsanımız fakirleşir, zulme uğrar, ancak ülke batmaz. 

Yeni anayasa yapılmalı. Biz bu konuda çalıştaylar yapacağız. Hangi düşünceden olursa olsun, gelin beraber kucaklaşalım,beraber olalım.Saygılar sunarım dedi. 

 

Konuşmalardan sonra Türkiye 'nin  İkinci Yüzyılında Tam Demokrasi Hedefi ve Yeni Anayasadan beklentiler başlıklı panel düzenlendi. Panalistlerin adları şunlardır. 

---Haşim Kılıç  (E.Anayasa Mahkemesi Başkanı )

---Kemal Kılıçdaroğlu  (E.CHP Genel Başkanı )

---Taha Akyol  (Gazeteci -Yazar )

---Mehmet Gün  (Avukat -Daha İyi Yargı Derneği Başkanı 

---Mehmet Bozdemir  (Panel Yöneticisi -Demokraside Birlik Vakfi Başkanı )

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ