UŞAK'TA ÇİFTÇİLER MAZOT ZAMLARINA KARŞI TRAKTÖRLERLE EYLEM YAPTI

Uşak’ın İkisaray Köyü’nde çiftçiler, mazot zamlarını protesto etmek için traktörleriyle yola çıktı. Ancak mazot yetersizliği nedeniyle eylemi planlanandan kısa sürede tamamladılar.

Uşak'ta Çiftçiler Mazot Zamlarına Karşı Traktörlerle Eylem Yaptı

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu, Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Refik Tuncay ve birçok çiftçi temsilcisinin de katıldığı eylem, E-96 Karayolu üzerinde traktör konvoyu ile sona erdi. Ancak mazot deposu boş olan çiftçiler, eylemi planlanan mesafeden daha kısa bir alanda tamamlamak zorunda kaldı.

Başkan Yalım: "Bir depo mazot karşılığı 400 kilogram buğday"

Çiftçilerin sorunlarını dile getiren Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, "Bugün bir traktörün deposunu doldurmak için çiftçinin 400 kilogram buğday satması gerekiyor. Bu durum, çiftçimizin ne kadar zor durumda olduğunu açıkça gösteriyor." dedi. Yalım, ayrıca hükümetin çiftçilere destek olması gerektiğini, çiftçilerin kendi gübrelerini üretmelerinin ise ayakta kalmalarını sağlayacağını belirtti.

Başkan Yalım, kırmızı mazot uygulamasının acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgularken, Uşak Belediyesi’nin çiftçilere destek amacıyla tarımsal ilaçlama dronunu kazandırdığını duyurdu. Bu dronun, bir saatte dört hektar alanı ilaçlayarak çiftçilere ücretsiz hizmet vereceğini ifade etti.

Çiftçilerin yaşadığı bu zorluklar, Türkiye’nin dört bir yanında tarımla uğraşan kesimlerin karşılaştığı sorunları bir kez daha gündeme taşırken, hükümetin nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

"Çiftçiye Köstek Olmayın, Destek Olun!"

Başkan Yalım, çiftçilere destek olmak için her şeyi yapacaklarını belirtti.

Uşaklı çiftçiler, artan maliyetler ve mazot fiyatlarını protesto etmek amacıyla bugün büyük bir eylem düzenledi. Yüzlerce çiftçinin ve traktörün yer aldığı "Büyük Çiftçi Buluşması" kapsamında konuşan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, çiftçiye kırmızı mazot verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Gelin Kırmızı Mazot Verelim"

Çiftçilerin eylemine destek veren ve yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Yalım, iktidara seslenerek tarım politikalarını eleştirdi. "Çiftçiye köstek olmayın, destek olun" diyen Yalım, "3 dönem boyunca milletvekilliği sürecimde 30 defa değil belki 130 defa dile getirdim. Kırmızı mazot çiftçiye verilmediği müddetçe bu memlekette hububat yetişmez. Gelin çiftçilerimize kırmızı mazot verelim. Çiftçi traktörünün deposunu dolduramıyor, ne tarlasını ekebiliyor ne ürün kaldırabiliyor. Gelin çiftçiye ve çiftçinin kullandığı motorine destek verin. Böylelikle tüm Türkiye’deki çiftçilerimiz bütün arazileri ekip biçebilsin" diye konuştu.

"Uşak Belediyesi Olarak Ücretsiz İlaçlama Yapacağız"

Başkan Yalım, "Çiftçimize bir nebze olsun destek olmak için muhtarlarımızın öncülüğünde köylerde bulunan tüm arazilerin ilaçlamasını Uşak Belediyesi olarak ücretsiz yapacağız. Ben ve ekip arkadaşlarım çiftçilerimizin daima yanındayız. Çiftçi üretmezse amir, memur, doktor, öğretmen, hemşire aç kalır. O yüzden çiftçiye destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

UŞAK (UHA) - GÜLSEVEN TAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ