RİZE'DE YENİ HİBE ÇAĞRISI: VALİ BAYDAŞ 90 MİLYON AVRO’LUK DESTEK PAKETİNİ DUYURDU

Rize Valisi Baydaş, TKDK'nın 90 milyon avroluk hibe çağrısını duyururken, yatırımcıları bu fırsattan yararlanmaya davet etti.

Rize'de Yeni Hibe Çağrısı: Vali Baydaş 90 Milyon Avro’luk Destek Paketini Duyurdu

Rize Valisi Baydaş, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Rize-Trabzon Koordinatörü Şansal Aydoğdu ile birlikte TKDK’nın Rize’deki çalışmalarını ve yeni hibe çağrısını duyurmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda Rize Valisi Baydaş, 2024 yılında TKDK’nın üçüncü çağrıya çıktığını belirterek, “90 milyon avroluk bir çağrı paketidir. Türkiye genelinde çıkılan bu 90 milyon avroluk çağrı paketi, süt ve et üreten işletmelere yöneliktir. Aynı zamanda TKDK’nın bir önceki çağrısı da devam ediyor. Yine burada sizin aracılığınızla duyurmuştuk. Hem o çağrı devam edecek, hem de bu yeni çağrı devam edecek. Bu alanda faaliyet göstermek isteyen, yatırım yapmak isteyen, hibe desteği arayan ve şartları tutan tüm hemşehrilerimizin bu konuyla ilgilenmelerini istiyorum. Bilgi almak isteyen hemşehrilerimizin, ticaret borsamız binasındaki TKDK ofisine ve oradaki görevli arkadaşlarımıza başvurmalarını rica ediyorum. Ne kadar fazla hemşehrimiz bu konuyla ilgili hazırlık yapıp başvurursa, şehrimize o kadar fazla hibe kaynağı kazandırmış oluruz. Bu hibeler, geri ödemesizdir. Bu nedenle kıymetli basın mensuplarımız aracılığıyla bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğim. Yıl sonuna doğru yeni bir çağrı daha yapılacak, o zaman da bu konuyu sizler aracılığıyla hemşehrilerimize duyuracağız.

İnşallah, şehrimizde bu sene artık güzel örnekler de olacak. Bir önceki ve devam eden çağrılardan güzel örnekler elde edildiğinde, bu örnekler üzerinden de iletişim sağlamış olacağız. Sizler aracılığıyla bunu hemşehrilerimize duyuruyoruz. Başarılı bir çağrı dönemi geçirmemizi temenni ediyorum” dedi.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ