ÖRTÜ ALTI SERALARDA 100 BİN TON DOMATES REKOLTESİ BEKLENİYOR

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta üreticiler, örtü altı seralarda kaliteli domates üretiyorlar

ÖRTÜ ALTI SERALARDA 100 BİN TON DOMATES REKOLTESİ BEKLENİYOR

DOĞAKA’DAN DESTEK ALIP KENDİ İŞLETMELERİNİ KURARAK TONLARCA DOMATES ÜRETİMİNE BAŞLADILAR
Kent genelinde şu an 2 bin 500 dönüm örtü altı yetiştiriciliği yapılıyor. . Örtü altında yaklaşık 40 bin ton üretim var. Tarlada ise 11 ilçede 17 bin dönüm alanda, 60 bin ton üretimle, deprem bölgesi ve Türkiye ekonomisine çok ciddi katma değer sunuluyor. Akdeniz'in doğusunda bulunan ve birçok sebze ile meyve çeşidinin üretim merkezi haline gelen Kahramanmaraş’ta çiftçiler domateste hasat heyecanı yaşıyor.

TEDARİKÇİ FİRMALAR ARACILIĞIYLA DOMATES İHRACATI
Türkiye'deki birçok kente Kahramanmaraş’tan  domates gönderiliyor. Yaklaşık 20 şehre ürün gönderirken, tedarikçi firmalar aracılığıyla da Almanya, İngiltere ve Katar'a ihracat yapılıyor. Kentin önemli gelir kaynakları arasında yer örtü altı seracılığında yaklaşık 5 bin tarım işçisi çalışıyor. Kahramanmaraş'ta yetiştirilen domatesler genel olarak salçalık, turşuluk, kurutma ve salça yapımında kullanılıyor.

Kentte yer alan seracıların birçoğu DOĞAKA’ dan destek alarak kendi işletmelerini kurarken Tarım ve Orman Müdürlüğü de çiftçilere teknik ve finans desteği sağlıyor. Depremde seraları, ahırları zarar gören tüm üreticiler desteklenerek ayağa kaldırıldı.
 

HAKKARİ (UHA) - NECMİ ERTUŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ