İŞLETMECİ MURAT DEMİR ADANA HALKI HAMSİKÖY SÜTLACINI SEVİYOR

Meşhur Hamsiköy Sütlacı imalatçısı Adana'da Turgut Özal Bulvarında mü müşterilerini sütlaç lezzetleri ile buluşturduklarını belirtti. Coğrafi işaretli Hamsiköy sütlacının derslere dahi konu olduğunu vurgulayan Murat Demir, Ramazan ayında Adana halkının sütlaç tükettiğini söyledi.

İşletmeci  Murat  Demir Adana Halkı Hamsiköy Sütlacını seviyor

Meşhur Hamsiköy Sütlacı imalatçısı Adana'da Turgut Özal Bulvarında mü müşterilerini sütlaç lezzetleri ile buluşturduklarını belirtti.

Coğrafi işaretli Hamsiköy sütlacının derslere dahi konu olduğunu vurgulayan Murat Demir, Ramazan ayında Adana halkının sütlaç tükettiğini söyledi.

İşletmeci Demir, "Gerek yurt içinden gerekse gurbetten gelen gelen vatandaşlarımız gece ve gündüz iftar sofralarında lezzetiyle kendine çeken Hamsiköy Sütlacı, Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren aşçılık kursunda, uygulamalı olarak ders gösterildiğini belirtti.

Demir; "Trabzon'un Maçka ilçesi sınırları içinde yer alan Hamsiköy ismiyle özdeşleşen Hamsiköy Sütlacı, 2017 yılında Türk Patent Enstitüsünce tescillenerek coğrafi işaret belgesi almasının ardından marka değeri daha da artarak Adana ile tanıştırmada geciktirmedik.
Hamsiköy sütlacı coğrafi işaretini alan bir tatlı çeşidi olması Adana da tüketilmesi neden olurken bir defa tadan bu lezzetin tutkunu oluyor. 
Diğer yörelerde yapılan sütlaçlar unla, nişasta ile bağlanmasını yapıyorlar üzerine yumurta sarısı sürüp fırına gönderiyorlar.

Hamsi Köy sütlacının özelliğinin üç tane temel ana maddesi vardır. Süt, şeker ve pirinç başka hiçbir şey içerisine girmez. Bunu eski Hamsi Köy ustaları da aynı şekilde üretmektedirler.Bu geleneği Adana'da biz devam ettiriyoruz.

Hamsi Köy sütlacı ile diğer sütlaçlar arasında çok fark var. Hamsi Köy sütlacının en büyük özelliği Çukurova  bölgesinde yetişmiş olan ineklerin sütünden üretiyoruz. Yani yağlı süt, köy sütü dediğimiz hakiki sütle yapılan sütlaçlar lezzeti farklı oluyor.Ülkemizde markalaşmayı başaran Meşhur Hamsiköy Sütlacını Şekeri olanlar dahi gönül rahatlığı ile tüketebiliyor. Çünkü şeker çok az kullanıyoruz.Hamsiköy Sütlaç pişirim formülü nedeniyle gurmelerin tercihi olan tatlı olmaya devam ediyor. Turgut Özal Dükkanımızda sütlaçlarımızı tatmayanları bekliyoruz. Ramazan ayında sağlık önemli. Sütlaç en hafif tatlı olması herkesin tercih nedeni olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ