HİBRİT ÇALIŞMA DÜZENİ, YÖNETİCİLERİ İŞYERİNE BAĞLI ÇALIŞAN ARAYIŞINA SOKTU

Dinamikleri sürekli değişen iş dünyasında yeni krizler kapıda. Çalışan bağlılığı azalıyor, artık çalışanlar yöneticileri değil, yöneticiler çalışanı kovalıyor. Bu durum, iş dünyasında yöneticiler, işine ve iş yerine bağlı çalışan arayışında girmesine yol açıyor..

HİBRİT ÇALIŞMA DÜZENİ, YÖNETİCİLERİ İŞYERİNE BAĞLI ÇALIŞAN ARAYIŞINA SOKTU

Hibrit çalışma düzeni ve Z kuşağının meslek hayatına dahil olmasıyla iş dünyasında dengeler değişiyor. Artık çalışanlar yöneticilerin değil, yöneticiler çalışanların bağlılığı için çabalıyor.

Gallup’un Küresel İşyerinin Durumu 2023 araştırmasına göre, işine bağlı olmayan çalışanlar, üretkenlik kaybı nedeniyle dünyaya 8,8 trilyon dolara mâl oluyor. Günümüzde dünya genelindeki şirketlerin yarısından fazlası da ekiplerini elde tutmakta zorlanıyor. Öyle ki, çalışanların üçte birinin (yüzde 32) kariyer değişikliğini düşünürken bunun temelinde maaş artışı isteği (yüzde 39), farklı bir alana ilgi duymaları (yüzde 21) ve yükselme arayışları (yüzde 20) takip ediyor.

İş dünyasının belirsiz ve çalkantılı düzeni içinde yöneticilerin çalışan sadakatinin artırmak için yatırımlar yapmasının zorunlu hale geldiğini belirten Çalışan Bağlılığı Danışmanı Bertay Fişekçi ise konuyu profesyonel bir açıdan değerlendirirken, yöneticilerin çeşitli programlar aracılığıyla danışmanlık almaları gerektiğine vurgu yapıyor.

Bertay Fişekçi, “Çalışan bağlılığı, bir çalışanın yüksek enerjiyle işyerine adandığını ve yaptığı işten tatmin olduğunu hissettiği duygu ve zihin durumu olarak ifade ediliyor. Ancak, gelin görün ki iş dünyasının dinamiklerinin sürekli değiştiği günümüzde işyerine duyulan mevcut bağlılığı istikrarlı kılmak oldukça zor. Bu noktada, şirketlerin çalışan bağlılığını artırabilecekleri ve süreklilik kazandırabilecekleri şekilde yatırım yapmaları, hem çalışanlara hem de işletmeye büyük geri dönüşler sağlıyor” dedi. 

İSTANBUL (UHA) - SEZGİN AKKOYUN

BELEDİYELER

EKONOMİ