GT 2024 TÜRKİYE JEOTERMAL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Toplantıya sektör temsilcileri katılım sağladılar.

GT 2024 TÜRKİYE JEOTERMAL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği  (JESDER )'nce; "GT 2024 Türkiye Jeotermal Kongresi" 21-22 Şubat 2024 günlerinde Ankara'da bulunan Grand Ankara Hotel & Convention Center'da gerçekleştirildi. 

Bu yıl 7 ncisi düzenlenen ve saat 09:30 da başlayan kongrenin hedefi; ülkemizdeki jeotermal kaynaklarının araştırılması geliştirilmesi maksadıyla sektör temsilcileri ile sektöre İlişkin ilgililerin tartışma, tanışma ürün ve hizmetlerini tanıtma ortamı yaratarak biraraya getirmesi olarak ortaya konmuştur. 

Kongre saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Müteakiben açılış konuşmaları yapıldı.Açılış konuşmasını yapan JESDER Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Şentürk özetle şöyle konuştu.

Son yıllarda önem kazanan jeotermal enerji  alanında 61 santralle yatırımların devam edeceğini, coğrafi durum nedeniyle enerji alanının batıda olduğunu ifade etti. 

Jeotermal yatırımları, 173 den 450 ye çıkmıştır.Geçmiş yıllarda çıkan yasalalarla jeotermal santralleri daha önemli hale geldi. 

4 yıl içinde tarıma dayalı jeotermal kaynaklı seralar da oldu.12. Kalkınma Planı çalışmalarına başladık. Siyaset, dış ilişkilerin varlığı enerji kaynakları açısından önem arz etmektedir. Bu ilişkiler enerji alanında aşama kaydedilmesini sağlayabilmektedir. 

Sonraki yıllar orta vadeli planda jeotermal kaynaklarının yenilenebilir enerji alanında yer alması, anlıyoruz ki bu konuda çok çalışma yapılıyor.  

Daha sonra konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürü Ahmet Özkaya'da özetle şöyle konuştu. 

Geçmiş elektrik talebine bakıldığında talebin büyüdüğünü görüyoruz. Bu yüzden talebi karşılayabilmek adına enerji üretimi önemli.Biliyorsunuz ülkemiz enerji ithal eden ülke.Bu nedenle yenilenebilir enerji  üretimine önem vermeliyiz. 

Biz ucuz,kaliteli, çevreye uyumlu enerji üretmeliyiz. Yenilenebilir enerjiye her zamandan daha fazla ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı, yatırımları detekleyecegimizi belirtirim.Ancak, unutmamak gerekir ki, çevreye duyarlı olacağız. Çevreye duyarlı yatırımlara devam etmeliyiz. 

Ardından kongre diğer konuşmacıların konuşmaları, oturumlar ve sunumlarla devam etti 

 

 

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ