GÖZLER EMEKLİ MAAŞ ZAMMINDA

Hükümet, memur ve memur emeklilerine yapılan zamdan sonra SSK ve Bağ-Kur emeklileri aleyhine oluşan 12 puanlık farkı kapatmak üzere bir çalışma başlattı.

Gözler Emekli Maaş Zammında

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu ayın sonuna kadar bu konuda emeklilerin mağduriyetini giderecek bir çalışma yapılması ve yasalaştırılması yönünde talimat verdi.

En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 TL ile geçinmek zorunda kalan emekliler maaştaki zam oranından memnun değil. Memura ve memur emeklilerine verilen yüzde 50’lik artışı alamayan işçi emeklileri eşit zam için talepte bulunuyor. Bütçenin yasalaşması ve çalışan emeklilere 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin de yer aldığı torba kanunun yasalaşmasıyla birlikte TBMM, 16 Ocak’a kadar tatile girmişti.
 
15 milyon emekliyi ilgilendiren yasal düzenleme kabine de görüşüldükten sonra meclis gündemine gelecek ve herhangi bir yasanın içine konulacak. Ay sonuna kadar düzenlemenin meclisten geçmesi bekleniyor. Sonraki ay geriye dönük farklarla birlikte ödenmesi söz konusu olabileceği gelen bilgiler arasında.

UHA Haber Merkezi - MİRAÇ GEÇİLMEZ

BELEDİYELER

EKONOMİ