GAZETECİ YAZAR MEHMET ULUTÜRKAN

Adana'da Yayın hayatını sürdüren Refleks Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Gazeteci Yazar, Mehmet Ulutürkan,  Yaptığı açıklamasıyla çarpıcı tespitlerde bulundu. Ekonomik açıdan Gelir dağılımındaki adaletsizlikte makasın hiç bu kadar açılmadığını vurguladı.

Gazeteci Yazar Mehmet Ulutürkan

Adana'dA Yayın hayatını sürdüren Refleks Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Gazeteci Yazar, Mehmet Ulutürkan,  Yaptığı açıklamasıyla çarğpıcı tesbitlerde bulundu. Ekonomik açıdan Gelir dağlımındaki adaletsilikte makasın hiç bu kadar açılmadığını vurguladı.

İki yüz elli bin dolar olan çantanın çok sayıda alıcısı var
Gazeteci Yazar, Mehmet Ulutürkan, düşüncelerini şu ifadelerle açıkladı; "Pazar atıklarından yemek pişirmeye çalışan binlerce annenin, çocuğu uyuduktan sonra eve girebilen on binlerce babanın var olduğu bir ülkeyiz. Öte yandan lüks tüketim markaları AVM’lerde yeni mağazalar açabilmek için sıra bekliyor. Bedeli 250 bin dolar (Yanlış açıklamıyorum. İki yüz elli bin dolar) olan çantanın Türkiye’de çok sayıda alıcısı var. " 

İş adamından Devlete muhteşem kaynak önerisi 
Ulutürkan, açıklamasına;  "Özetle, gelir dağılımı eşitsizliğinde Türkiye, Avrupa’nın en kötü durumdaki ülkesi. Sasa’nın sahibi Erdemoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, duayen ekonomi yazarı Vahap Munyar’a konuştu. “Varlığı 6 milyon TL’nin üzerindeki herkesten yüzde 1 ‘Servet Vergisi’ alınsın. Hesaplamalarıma göre bu vergiden 150 milyar dolarlık bir varlık elde edilebiliyor. Bu vergiler bir fonda toplansın. Bu varlığı teknik bir heyet yönetsin. Şeffaf olsun ” İşte bu  vergi çıkarsa en fazla vergi ödeyeceklerden biri de Erdemoğlu olacak.  Bence, bu haberin ülke genelinde gündemin ilk sırasında olması gerekmiyor mu? şeklinde açıklamalarını tamamladı. 
 

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ