FED FAİZ KARARI

FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI.

FED FAİZ KARARI

ABD Merkez Bankası Fed, faizi yüzde 5.50'de sabit tuttu. Fed kararı öncesi bu oran yüzde 80 seviyesindeydi. Fed Başkanı Jerome Powell basın toplantısında enflasyon için zafer ilan etmenin erken olduğunu, bu toplantıda faiz indiriminin ne zaman olacağına yönelik soruların sorulduğunu söyledi. Powell, enflasyonun yüzde 2 hedefine gerilemesinin zaman alacağını da belirtti.

ABD Merkez Bankası (Fed) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Fed beklentiler dahilinde politika faizini sabit tuttu ancak enflasyonla mücadele kapsamında bu yıl bir kez daha faiz artıracağı tahmininde bulundu. Fed Başkanı Jerome Powell, gerekli görmeleri halinde para politikasında sıkılaşmanın devam edeceğini söyledi.

Fed Aralık ayı toplantısında politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında tuttu. Karar oybirliğiyle alındı. Beklenti de faizlerin değişmemesi yönündeydi. Banka gelecek yıl için 3 faiz indirimi öngördü.

Fed bu yıl için büyüme tahminini yukarı yönde, gelecek yıl için aşağı yönde revize etti. 2023 tahmini yüzde 2,1’den yüzde 2,6’ya, 2024 için yüzde 1,5’ten yüzde 1,4’e revize edildi. 2025 büyüme tahmini değişmeyerek yüzde 1,8’de kalırken 2026 tahmini yüzde 1,8’den yüzde 1,9’a yükseltildi.

Fed, Mart 2022'den bu yana toplam 11 faiz artırımı gerçekleştirmiş ve faiz oranını toplam 525 baz puan artırmış.

ANKARA (UHA) - SUAT ELİBÜYÜK

BELEDİYELER

EKONOMİ