BİNGÖL GENÇ VİYADÜĞÜ TAMAMLANDI: BAKAN URALOĞLU’NDAN AÇIKLAMALAR

Bakan Uraloğlu, Bingöl’de Genç Viyadüğü’nü inceledi ve projenin trafiği rahatlattığını, yıllık 104 milyon lira tasarruf sağladığını belirtti.

Bingöl Genç Viyadüğü Tamamlandı: Bakan Uraloğlu’ndan Açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bingöl’deki ziyaretleri kapsamında Bingöl-Diyarbakır kara yolundaki Genç Viyadüğü’nde incelemelerde bulundu. Viyadüğün, transit trafiği rahatlatmak ve yerel halkın ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla inşa edildiğini belirten Bakan Uraloğlu, projenin tamamlandığını ve resmi açılış için gün saydıklarını açıkladı.

“2,5 Kilometrelik Trafik Sıkışıklığı Ortadan Kalktı”

Bakan Uraloğlu, viyadük yapılmadan önce araçların Genç ilçesinin içinden geçmek zorunda kaldığını ve bu durumun hem şehir içi trafiği hem de transit ulaşımı olumsuz etkilediğini ifade etti. “Yaklaşık 620 metre uzunluğundaki ve 18 açıklığa sahip Genç Viyadüğü’nü tamamladık. Bu viyadük sayesinde, Genç ilçesi içerisindeki trafik sıkışıklığını ortadan kaldırarak 43 kilometrelik yolu 40,5 kilometreye düşürdük,” dedi.

“Yıllık 104 Milyon Lira Tasarruf ve 2641 Ton Karbon Emisyonu Azaltımı”

Viyadüğün ekonomiye ve çevreye önemli katkılar sağladığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Yıllık 104 milyon lira akaryakıt ve zaman tasarrufu elde ettik. Ayrıca, çevreci bir proje olarak öne çıkan bu viyadük sayesinde yıllık 2641 ton karbon emisyonunu önledik,” ifadelerini kullandı. Projenin Bingöl ve çevre iller için büyük önem taşıdığını belirten Uraloğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ