BALIK FİYATLARINDAKİ ARTIŞ, VATANDAŞLARIN BALIĞA OLAN İLGİSİNİ AZALTTI

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte tezgahları süsleyen ve sofraların vazgeçilmez lezzeti olan balık, etiket fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle alıcısına ulaşamıyor. Tezgahlar, balık çeşitleri ile dolu olmasına rağmen artış gösteren etiket fiyatları nedeniyle, balığa ilgi azalmış gözüküyor.

Balık fiyatlarındaki artış, vatandaşların balığa olan ilgisini azalttı

Kasım ayının gelmesi ile birlikte, balıkçı tezgahlarında yerini alan, vitamin deposu ve sofraların vazgeçilmez lezzeti balık, mevsim geçişlerinde yükselen ve uygulanan fiyat artışı nedeniyle, alıcısını bulamıyor. 

Fiyatlarda düşüş olmaması dolayısıyla alıcısı azalan balık, tezgahları süslemeye devam ederken, balık satışlarında ise azalma görülüyor.

Hamsi, mezgit, lüfer, çinekop ve palamuta uygulanan etiket fiyat artışı değişgenliklerinde ivme yaşanmaması, vatandaşların balık satışlarına olan ilgisini azaltıyor.

Mezgitin 150, istavritin 200, levrekin 225 - 270, lüferin 150 - 200, çupranın 225 - 300, hamsinin 120 - 150'yi gördüğü balıkçı tezgahlarında, karides ve somon etiket fiyatlarının yanına yaklaşmak ise mümkün görünmüyor.

Yetkililer, balık fiyatlarındaki yükselişi, mevsim geçişlerindeki normalliğe bağlarken, satışlardaki durgunluğun ise biteceği sinyalini veriyorlar.

 

İSTANBUL (UHA) - MURAT ÖZDEMİR

BELEDİYELER

EKONOMİ