ATSO BAŞKANI: “DEPREM BÖLGESİNDE MÜCBİR SEBEP HALİNİN UZATILMASINI TALEP EDİYORUZ”

ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, İş Dünyası İstişare Toplantısı'nda deprem bölgesindeki sanayicilerin sorunlarını ve taleplerini Bakan Vedat Işıkhan’a iletti.

ATSO Başkanı: “Deprem Bölgesinde Mücbir Sebep Halinin Uzatılmasını Talep Ediyoruz”

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen ‘İş Dünyası İstişare Toplantısı’na katıldı.

TOBB’a bağlı Oda/Borsa ve Sektör Meclis Başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Başkan Torunoğlu söz alarak iş ve çalışma hayatına ilişkin ATSO üyelerinin sorun, taleplerini ve önerilerini Bakan Işıkhan’a iletti.

Deprem Bölgesine Yönelik Talepler Gündemde

İş Dünyası İstişare Toplantısı’nda bir konuşma yapan ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a deprem bölgesinin durumu hakkında bilgi verdi. Torunoğlu, “Malumunuz, başkanımız az önce ifade etti. Deprem bölgesindeki mücbir sebep halinin uzatılmasıyla ilgili çok ciddi bir çalışma yapıyoruz. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanımız da sağ olsun her zaman bizim yanımızda oluyor. Daha iki gün önce 5.1’lik bir artçı deprem yaşadık. Aslında bu büyüklükte bir deprem büyük bir olaydır ama bizim için artık küçük bir hal aldı. Sanayicilerimizin bir kısmı hâlâ iş yerlerini açmakla uğraşıyor, bir kısmı da bahsedilen diğer sorunlarla mücadele ediyor. Talebimiz, mücbir sebep halinin, depremin yaraları tam anlamıyla sarılana kadar devam etmesidir. 1 Kasım tarihine kadar uzatma kararı alındı, ancak bu süre yaralarımızı sarmak için yeterli değil,” dedi.

İşgücü ve Teşvik Talepleri

Başkan Torunoğlu, konuşmasının devamında şunları ekledi: “Deprem bölgesinde, diğer bölgelerde bahsedilen sorunlar katlanarak devam ediyor. İşgücünde büyük problemler yaşıyoruz. Nitelikli işgücümüz deprem sonrası çevre illere kaydı ve orada bir düzen kurdular, geri getiremiyoruz. OSB’lerimize baktığımızda deprem öncesine göre halen yüzde 60-65 seviyesinde çalışıyoruz ve ilerleme kaydedemiyoruz. Yerinde dönüşüm projelerinde hibe kredi tutarları enflasyonun gerisinde kalıyor. En azından inşaat sektöründe SGK muafiyeti talep ediyoruz. İşgücü kaybı yaşayan sanayicilerimize özel teşvik paketlerinin uygulanmasını talep ediyoruz.”

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ